Terug

Duct tape / Steenband (2)

Duct tape / Steenband

De kans is ontzettend groot dat je al eens hebt gehoord over technische tape of zogenaamde duct tape. Het betreft hier dan ook een bijzonder sterke en bovendien ook waterdichte tape welke beschikt over een textielbasis. Deze tape wordt in de praktijk veelvuldig gebruikt voor allround klussen. Wanneer jij ook op zoek bent naar een geschikte tape om bijvoorbeeld enkele snelle herstellingen mee uit te kunnen voeren hoef je eigenlijk helemaal niet verder meer te zoeken. We zijn er immers van overtuigd dat duct tape kopen hier bij BNV Tools al jouw verwachtingen zal inlossen.

Wat is duct tape precies?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat duct tape nu precies is. Het betreft hier een handige, speciale tape welke kan worden gebruikt om zaken vast te zetten, te herstellen, te sealen net als waterdicht te maken. We kunnen ze dus het beste omschrijven als een bijzonder veelzijdige tape die zowel kan worden aangebracht op ruwe als op vlakke ondergronden. In principe is het zo dat je gebruik kan maken van deze tape voor het uitvoeren van elke klus waarbij iets echt vast moet blijven zitten. Bovendien is het zo dat je deze tape zowel binnen- als buitenhuis kan gebruiken. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat ze overal ter wereld wordt gebruikt!

Waar kan steenband allemaal voor worden gebruikt?

Bij duct tape kopen zal je kunnen concluderen dat je een bijzonder veelzijdig materiaal ter beschikking krijgt. Het multifunctionele karakter waarvan sprake is zorgt er in de praktijk voor dat het altijd meer dan de moeite waard is om een dergelijke rol tape bij de hand te hebben. In vergelijking met gewone plakband of andere licht(ere) tape is ze in ieder geval een flink stuk steviger. Je kan het gebruiken voor het kleven van de meest uiteenlopende artikelen of materialen. Denk hierbij aan:

 • Karton;
 • Plastic;
 • Papier;
 • Aluminium;
 • Lichte metalen.

Een andere uitstekende reden om gebruik te maken van duct tape is terug te vinden in het feit dat je het gewoon met de hand af kan scheuren. Je hebt dus niet per se een mes of een schaar nodig om gebruik van te maken voor het afscheuren van de tape. Dit maakt ze uiteraard alleen maar nog gebruiksvriendelijker.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze tape?

Voor duct tape geldt dat er in de praktijk ook wel eens naar wordt verwezen als duck tape of steenband. Voor deze tape geldt dat deze is gemaakt van plastic welke vervolgens is gevoerd met behulp van een textiel weefsel. Het is deze unieke combinatie die ervoor zorgt dat je als gebruiker kan rekenen op een verbluffende tapesterkte. Voor de binnenkant van deze tape geldt dat het een zogenaamde ‘hotmelt’ is welke zich vastgrijpt aan de ondergrond. Voor de buitenkant geldt dat ze op haar beurt waterafstotend is.

Bij het vergelijken van de verschillende soorten duct tape welke er op de markt zijn terug te vinden zal het al snel duidelijk worden dat er sprake is van verschillende kleuren aan de buitenkant van de tape. In het merendeel van de gevallen wordt er gekozen voor grijze tape, maar ook witte steenband bestaat bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Dat geldt overigens ook voor gekleurde net als voor zwarte exemplaren. De kleefkracht waar je op kan rekenen bij duct tape kan in de praktijk wel afhankelijk zijn van het merk in kwestie. Hier dien je als potentiële gebruiker zeker de nodige aandacht aan te besteden.

Waar rekening mee houden bij duct tape bestellen?

Sta je op het punt om over te gaan tot duct tape kopen? Dan zijn er uiteraard wel wat verschillende zaken om aandachtig voor te zijn. Zoals eerder op deze pagina werd vermeld dient er bijvoorbeeld rekening mee te worden gehouden dat er sprake kan zijn van een verschil in sterkte tussen de verschillende merken die over steenband in hun assortiment beschikken. Bovendien is het zo dat er ook een keuze kan worden gemaakt uit verschillende kleuren zoals:

 • Grijs;
 • Wit;
 • Zwart;
 • Allerhande extra kleuren.

In ons assortiment hier bij BNV Tools is ook zogenaamde steenband terug te vinden. Voor de steenband extra - professionele kwaliteit geldt dat ze uitstekend kan worden ingezet voor het realiseren van afdekwerkzaamheden op ruwe ondergronden. Denk hierbij dan meer concreet aan ondergronden zoals met name pleisterwerk net als steen. Ook voor het waterdicht afsluiten van containers of het veilig verpakken van transportgoederen kan er gebruik worden gemaakt van dit type steenband. Wees wel voorzichtig bij gebruik op bijvoorbeeld natuursteen en gelakte oppervlakken.

Ontdek ook de vele andere artikelen uit ons assortiment!

Hoe interessant het gebruik van duct tape in de praktijk ook mag zijn, het spreekt voor zich dat je hier bij BNV Tools tevens aan het juiste adres bent voor heel wat andere afdekmaterialen. Enkele andere materialen die deel uitmaken van ons assortiment zijn dan ook de onderstaande:

Het is uiteraard ook mogelijk dat je specifiek op zoek bent naar bepaalde verpakkingstapes of misschien heb je wel behoefte aan een waarschuwingstape? Ook indien je dergelijke artikelen wenst aan te kopen kan je daarvoor uiteraard terecht hier bij BNV Tools.

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice!

De informatie op deze pagina heeft je ongetwijfeld in grote lijnen duidelijk gemaakt wanneer duct tape kopen en gebruiken interessant kan zijn. Dit gezegd hebbende kan je natuurlijk nog met een aantal vragen zitten die je graag voor zou willen leggen aan een expert. Dat is perfect mogelijk. Onze deskundige klantenservice bestaat uit stuk voor stuk deskundige medewerkers die al jouw vragen op een efficiënte manier weten te beantwoorden. Op deze manier kan je er altijd van op aan dat je naar volle tevredenheid gebruik zal kunnen maken van deze geweldige tape.

Waarom je duct tape kopen hier bij BNV Tools?

Wil je graag duct tape kopen? Dan kunnen we je best wel wat goede redenen aangeven om ervoor te kiezen om deze steenband aan te kopen hier bij BNV Tools. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat we een indrukwekkend aanbod met zeer veel uiteenlopende artikelen in petto hebben voor onze klanten. Hieronder uiteraard ook de razend populaire en zeer vaak toegepaste duct tape. Dit is uiteraard niet alles. Bovendien is het zo dat we onze klanten ook graag voorzien van gratis verzending. Deze gratis verzending wordt aangeboden vanaf een bestelbedrag van minstens 75 euro. Op deze manier kan je uiteraard meteen rekenen op een extra interessant financieel voordeel.

Wij begrijpen hier bij BNV Tools bovendien dat je zomaar snel behoefte kan hebben aan bepaalde artikelen waaronder uiteraard ook duct tape. Vanwege deze reden hebben wij altijd een groot aantal artikelen in voorraad. Plaats je een bestelling voor 16:00? Dan zal deze doorgaans dezelfde dag nog worden verzonden. Op deze manier kan je er op rekenen dat je ze zeer snel in huis kan hebben. Ben je nog op zoek naar tal van andere artikelen zoals bijvoorbeeld gaasband zelfklevend of beschermfolie zelfklevend en zou je deze in één bestelling willen aanschaffen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Vanaf bestellingen ter waarde van minimum 300 of 600 euro bieden we onze klanten zelfs nog een extra interessante korting aan! In ieder geval, jouw duct tape kopen doe je duidelijk altijd tegen de beste voorwaarden hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box