Terug

Diager houtboor | Hardhoutboor (4)

Diager houtboor | Hardhoutboor

Wanneer je in hout wil gaan boren heb je daarvoor uiteraard behoefte aan een specifieke houtboor. Voor dit type boor geldt dat je ze kan herkennen door de aanwezigheid van een scherpe, centreerpunt. Deze punt maakt het mogelijk om uitermate precies in een oppervlak van hout te kunnen boren. Het is niet correct om aan te nemen dat je met behulp van een houtboor alleen maar kan boren in hout. Ook in andere materialen zoals met name kunststof is het perfect mogelijk om hier gebruik van te maken. Je moet er bovendien ook bij stil blijven staan dat er op de markt verschillende soorten houtboren zijn terug te vinden. Welke dat nu precies zijn ontdek je hieronder op deze pagina.

Een houtboor, keuze uit verschillende exemplaren

Wanneer je voor een bepaald karwei in hout moet gaan boren is het om te beginnen van belang om je bewust te zijn van de verschillende soorten houtboren die er op de markt zijn terug te vinden. Op dit vlak maken we concreet een onderscheid tussen de onderstaande opties:

 1. Een standaard houtboor;
 2. Een speedboor;
 3. Een gatenzaag;
 4. Een slangenboor;
 5. Een verzinkboor.

Buiten de standaard houtboor is ook de speedboor bijvoorbeeld een zeer vaak gebruikte boor. Ze is dan ook uitstekend geschikt voor het snel boren van gaten in hout. Een dergelijk type boor kan je overigens herkennen aan niet alleen de spitse punt, maar ook aan de brede vleugels die ze hebben.

Voordat je over gaat tot het aankopen van een bepaald type houtboor is het altijd een interessante keuze om de verschillende soorten hout boren die verkrijgbaar zijn even tegenover elkaar af te wegen. Is het voor jou niet helemaal duidelijk aan welk exemplaar je precies behoefte hebt? Dan is het altijd mogelijk om jouw vragen voor te leggen aan onze deskundige klantenservice.

Wat zijn de kenmerken van een hardhoutboor?

Een specifiek type boor om mee in hardhout te kunnen boren noemen we een hardhoutboor. Voor een dergelijke boor geldt dat ze vergelijkbaar met een slangenboor beschikken over een zeer scherpe punt met schroefdraad. Op deze manier wordt het voor de boor mogelijk om zich eenvoudiger in het hout te kunnen trekken. Dit zonder dat er hiervoor zeer veel kracht moet worden gezet. De kop van de boor is scherp en bovendien ook voorzien van twee snijvlakken.

De grove spiraal die kenmerkend is voor de hardhoutboor zorgt ervoor dat houtspaanders goed worden afgevoerd. Dit betekent dat er gewoon door kan worden geboord zonder dat de spaanders continue uit de spiraal moeten worden verwijderd. In ieder geval, ben je van plan om te gaan boren in hardhout? Zorg er dan sowieso altijd voor dat je daarvoor gebruik gaat maken van een speciale hardhoutboor. Op die manier kan je heel wat vervelende verrassingen voorkomen.

Waarom kiezen voor een houtborenset?

Het komt in de praktijk zeer vaak voor dat je moet boren in allerhande soorten hout. Indien je nog niet over zowel een houtboor als een hardhoutboor beschikt in je gereedschapskist kan het de moeite waard zijn om te overwegen om een speciale houtborenset aan te schaffen. Op die manier kan je namelijk rekenen op een aantal uiteenlopende voordelen waaronder:

 1. Je beschikt meteen over een houtboor voor elke karwei;
 2. Vaak kan je rekenen op een financieel voordeel bij het aankopen van een set.

Voor het uitvoeren van een groot aantal verschillende karweien is het in de praktijk een vereiste om te kunnen boren in oppervlakken van hout. Daarbij is het zo dat de eigenschappen van het hout echter aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Indien je uitsluitend beschikt over één van de standaard houtboren die verkrijgbaar zijn is het dan ook mogelijk dat je niet alle gewenste karweien zal weten uit te voeren. Daarvoor kan de beschikking hebben over bijvoorbeeld speedboren ook een belangrijke vereiste zijn. Hoe dan ook, door het aankopen van een houtborenset kan je er doorgaans voor zorgen dat je altijd over een geschikte boor beschikt voor alle karweien waarbij er geboord dient te worden in oppervlakken van hout.

Waarom jouw houtboor bestellen hier bij BNV Tools?

Het spreekt voor zich dat de houtboor een zeer populaire en vaak gebruikte boor is welke dan ook bijgevolg bij heel wat winkels is terug te vinden. Dit gezegd hebbende zal je toch tot de conclusie komen dat je voor het aankopen van een dergelijk type boor hier bij BNV Tools aan het beste adres bent. Dat heeft alles te maken met de onderstaande voordelen waar je op kan rekenen:

 • Je kan bij ons een keuze maken tussen diverse boren tegen een zeer scherpe prijs;
 • Bestellingen voor 16:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden;
 • Bestellingen vanaf 75 euro worden gratis door ons verzonden;
 • Vragen over je houtboor kan je altijd voorleggen aan onze deskundige klantenservice.

Moet je dus voor één of meerdere karweien in hout gaan boren? Overweeg dan zeker altijd om ervoor te kiezen om de houtboor die je daarvoor nodig hebt te bestellen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box