Terug

Diager steenboor (2)

Diager steenboor

De steenboor vormt de standaard keuze voor het merendeel van de steensoorten. Voor dit type boor geldt dat ze te herkennen is aan de punt waar een soort van zogenaamde vleugels aan zitten. Wanneer we steenboren gaan vergelijken met houtboren valt meteen op dat steenboren niet over een zeer scherpe punt beschikken. Vanwege deze reden is het vaak aan te raden om er eerst voor te kiezen om voor te boren. Pas bij een goede grip kan je dan vervolgens het volledige vermogen gaan toepassen. Ben je van plan om hele brede gaten te gaan boren in steen? Dan is het altijd een interessante keuze om eerst voor te gaan boren met behulp van een minder brede steenboor.

Is er sprake van harde(re) ondergronden? Dan is het mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een zogenaamde klopboor. Dit gezegd hebbende moet je altijd een stukje voor gaan boren zodat uitschieten op deze manier voorkomen kan worden. In ieder geval, wanneer je graag een steenboor wenst aan te schaffen ben je daarvoor hier bij BNVTools.nl zonder twijfel aan het goede adres!

Is een steenboor hetzelfde als een betonboor?

Er kan vastgesteld worden dat een steenboor en een betonboor vaak in één adem met elkaar worden genoemd. Dat is in zekere mate ook vrij terecht, maar dit betekent niet dat beide type boren precies hetzelfde zijn, in tegendeel. Wanneer we de eigenschappen van deze beide boren naast elkaar gaan leggen wordt dan ook meteen duidelijk dat er wel degelijk sprake is van bepaalde, aanzienlijke verschillen. Denk hierbij dan meer concreet aan de onderstaande:

  • De kop van steenboren verschilt met deze van een betonboor;
  • Standaard steenboren hebben geen vleugels aan de zijkant;
  • Er is sprake van een kleurverschil tussen beide types van boren;
  • De betonboor is nog net krachtiger in vergelijking met standaard steenboren;

Het belangrijkste verschil waarvan sprake is tussen steenboren enerzijds en betonboren anderzijds heeft ongetwijfeld te maken met het verschil in kracht waarvan sprake is. Voor steenboren geldt dat ze in vergelijking met andere boren een stuk krachtiger zijn, maar toch moeten ze het nog altijd afleggen tegenover de betonboor. Dat blijkt niet in het minst uit de toepassingsmogelijkheden waarvan sprake is. Met een standaard steenboor door beton boren is bijvoorbeeld in geen geval mogelijk. Met een betonboor kan je echter wel moeiteloos door alle soorten steen heen boren.

In welke mate verschilt de kop precies?

Zoals hierboven vermeld kan er worden vastgesteld dat er sprake is van duidelijke verschillen voor wat de koppen bij een steenboor en een betonboor betreft. Voor een betonboor geldt dat ze beschikt over een kop welke is gemaakt van het zogenaamde Widia materiaal. Dit materiaal is een vereiste om door het harde beton heen te kunnen boren. Het materiaal welke zich bevindt in de punt van een steenboor is harder, maar het betreft hier wel een ander type materiaal.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een ander soort materiaal is het zo dat beide boren over een andere vorm van kop beschikken. De kop waar een betonboor over beschikt lijkt uitgevlakt te zijn aan de zijkanten. Dit gezegd hebbende beschikt ze wel over een spitse punt. Voor de kop van steenboren geldt dan weer dat ze redelijk rechttoe rechtaan lopen.

Overweeg ook het aanschaffen van een steenborenset

Beschik je nog niet over een steenboor in je gereedschapskist? Dan is het altijd een aanrader om te overwegen om niet zomaar een individuele boor aan te schaffen, maar wel een complete steenborenset. Het aankopen van een dergelijke set brengt een aantal niet te onderschatten voordelen met zich mee. De voordelen waar je hierbij concreet op kan rekenen zijn de volgende:

  1. Je beschikt in één klap over een groot aantal verschillende steenboren;
  2. Je kan rekenen op een interessant financieel voordeel.

Het aanschaffen van een steenborenset in plaats van een individuele steenboor heeft in de praktijk als gevolg dat je meteen over steenboren in verschillende maten komt te beschikken. Bovendien zitten ze vaak ook nog eens in een handige verpakking waardoor je ze altijd eenvoudig en overzichtelijk op kan slaan. Ben jij dus met andere woorden iemand die regelmatig behoefte heeft aan een steenboor en dat voor de meest uiteenlopende opdrachten of karweien? Dan is het altijd een aanrader om het aankopen van een complete set te overwegen. Zoveel is alvast zeker.

Vragen? Onze klantenservice helpt je graag verder!

Indien je op het punt staat om een steenboor aan te schaffen is het uiteraard zeker mogelijk dat je daarvoor nog over enkele vragen beschikt. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Hier bij BNV Tools beschikken we immers over een zeer deskundige klantenservice die al jouw vragen moeiteloos kan beantwoorden. Op deze manier voorkom je het plaatsen van een foute bestelling waardoor je altijd op beide oren kan slapen. Heb jij dus met andere woorden nog te kampen met één of meerdere vragen over het aankopen van de beste steenboor voor jouw karwei? Aarzel dan zeker niet om even contact op te nemen met de medewerkers van onze klantenservice!

Waarom jouw steenboor aankopen hier bij BNV Tools?

Het spreekt voor zich dat de steenboor een bijzonder populaire en vaak gebruikte boor is. Dit heeft er in de praktijk voor gezorgd dat ze samen met allerhande andere boortjes kan worden aangeschaft in een groot aantal verschillende webwinkels. Dit gezegd hebbende kan je bij het aankopen van één van de verschillende soorten steenboren uit het aanbod hier bij BNV Tools rekenen op tal van interessante voordelen. De belangrijkste van deze voordelen ontdek je alvast hieronder!

1.) Altijd gegarandeerd een uitstekende prijs-kwaliteit

Bij het aankopen van een boor spreekt het voor zich dat je altijd zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke kwaliteit. Dit begrijpen wij als geen ander. Bij het aankopen van een steenboor, maar uiteraard ook van een ander type boor uit ons aanbod hier bij BNV Tools kan je altijd rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo betaal je nooit te veel terwijl je ook nog eens altijd bent verzekerd van de beste kwaliteit en levensduur.

2.) Gratis verzending vanaf 75 euro

We stellen hier bij BNV Tools alles in het werk om ervoor te zorgen dat onze klanten niet alleen hun steenboor, maar ook alle andere gewenste artikelen of hulpmiddelen kunnen aankopen tegen de meest interessante prijs. Vanwege deze reden hanteren wij ook altijd zeer scherpe verzendkosten. Plaats je bij ons een bestelling voor een waarde van minstens 75 euro? Dan zal je kunnen concluderen dat wij de volledige verzendkost voor jouw bestelling zelfs voor onze rekening nemen!

3.) Besteld voor 16:00 betekent vandaag nog verzonden!

Tot slot is het zomaar mogelijk dat je voor de werkzaamheden die je aan het uitvoeren bent zeer snel behoefte kan hebben aan één of meerdere steenboren om gebruik van te maken. Ook dat hoeft absoluut geen probleem te zijn. Voor heel wat van de artikelen die deel uitmaken van ons aanbod geldt dat ze uit voorraad leverbaar zijn. Plaats je een bestelling met één of meerdere dergelijke artikelen voor 16:00? Dan zal je kunnen concluderen dat je order dezelfde dag nog kan worden verzonden. Ook indien je snel behoefte hebt aan een steenboor is het dus een aanrader om deze bij ons te bestellen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box