Terug

GB kruisheng | staartheng (10)

Filters

GB kruisheng | staartheng

Ben je op zoek naar een kruisheng? Deze kan je perfect terugvinden in het aanbod hier bij BNV Tools. Wanneer je kiest voor het aankopen van zo'n kruisheng zal je kunnen concluderen dat de zogenaamde duim en heng eigenlijk aan elkaar vastzitten. Ze beschikken over een vlak plaatje welke wordt bevestigd op de tuinpaal. Dit heeft als gevolg dat je niet genoodzaakt bent om een losse duim te monteren. Het draagvermogen waar een kruisheng over beschikt staat erom bekend een stukje minder te zijn dan deze van een duimheng. Dit gezegd hebbende zijn ze onder meer uiterst geschikt voor het ophangen van een lichter hek. Wil je graag tot aankoop overgaan? Dan is dat perfect mogelijk hier bij bouwmarkt BNV Tools en dat tegen de interessantste voorwaarden!

Waar rekening mee houden bij een kruisheng gebruiken?

Indien je kiest voor het aankopen en gebruiken van een kruisheng zal je tot de conclusie komen dat de duim en heng nog aan elkaar vasthangen. Dit heeft als gevolg dat het aanschaffen van aparte plaat- en schroefduimen geen vereiste is. Houd er hoe dan ook rekening mee dat deze hengen doorgaans een stuk minder sterk zijn. Bijgevolg beschikken ze ook over minder draagvermogen ten opzichte van bijvoorbeeld duimhengen. Heb je voldoende aan een beperkter draagvermogen? Dan hoeft er je in principe niets in de weg te staan om te kiezen voor het gebruik van een kruisheng.

Waar rekening mee houden op vlak van montage?

Voordat je over kan gaan tot het monteren van een kruisheng is het belangrijk om de correcte plaats te gaan bepalen. In principe is het zo dat de heng altijd aan de kant van de tuin (dus de buitenkant) dient te worden geplaatst. Dit heeft als gevolg dat ze vanuit je woning zichtbaar zal zijn. Bovendien is het gebruikelijk om één exemplaar bovenaan en één exemplaar onderaan te plaatsen.

Beschik je over een zware poort? Dan is het eventueel ook nog een mogelijkheid om een derde heng in het midden te plaatsen. De exacte plaatsing zal in de praktijk worden bepaald door niet alleen het type poort waarvan sprake is, maar ook door de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Vaak is het zo dat er zich horizontale balken in de tuindeur bevinden waar de hengen netjes op kunnen worden geplaatst.

Wanneer de juiste plaats is bepaald is het mogelijk om de kruishengen te gaan bevestigen. Teken om te beginnen de schroefgaten af op niet alleen de schutting, maar ook op de poort. Vervolgens dien je met een waterpas na te gaan of de gaten recht zijn afgetekend of niet. Draai daarna de schroeven in de gaten door gebruik te maken van een schroevendraaier of een boormachine. Je dient altijd te beginnen met de bovenste heng. Zorg er bovendien voor dat er een klein beetje ruimte moet voorzien worden tussen de poort en de schuttingpaal (ongeveer 2 mm is voldoende).

Wat is een staartheng?

Een bijzonder vaak voorkomende vraag in de praktijk heeft te maken met het verschil waarvan sprake is tussen enerzijds een kruisheng en anderzijds een staartheng. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig. In eerste instantie is het zo dat een kruisheng is voorzien van een standaardplaat waarbij er een lange, brede strip kan worden opgemerkt.

Voor staarthengen geldt dat ze beschikken over taps toelopende bladen. Op het ogenblik dat er een raamluik of bijvoorbeeld een schuttingdeur wordt geplaatst is het aan te raden om rekening te houden met de manier waarop het scharnier of de heng wordt bevestigd. De scharnierkant moet aan de kant van de woning, de schuur of een sterke paal worden geplaatst. In het merendeel van de gevallen heb je aan twee hengen wel voldoende, maar dat is dus niet altijd zo.

Ontdek ook de andere ijzerwaren uit ons assortiment!

Het is uiteraard niet alleen maar mogelijk om een kruisheng of een staartheng aan te schaffen hier bij BNV Tools. Wanneer je, je verder gaat verdiepen in het aanbod hier in onze online ijzerwaren winkel zal je tot de conclusie komen dat je hierin ook andere artikelen kan terugvinden zoals met name:

Ben je eerder op zoek naar andere ijzerwaren zoals bijvoorbeeld verzinkte straatgrendels? Ook deze zijn uiteraard hier bij ons te bestellen!

Waarom je kruisheng bestellen hier bij BNV Tools?

Het plaatsen van je bestelling voor bijvoorbeeld een staartheng levert je hier bij bouwmarkt BNV Tools duidelijk een aantal aantrekkelijke voordelen op. Wij hebben de belangrijkste voordelen om ervoor te kiezen om jouw bestelling bij ons te plaatsen alvast even op een rijtje gezet:

  • Het is mogelijk om een keuze te maken uit een groot aanbod aan ijzerwaren;
  • Bestellingen met een waarde vanaf 75 euro worden gratis verzonden;
  • Orders geplaatst voor 16:00 worden dezelfde dag nog verzonden.

De bovenstaande voordelen zijn uiteraard al erg interessant, maar er is meer. Heb je bijvoorbeeld eventuele vragen over het gebruik van een staartheng of kruishengen? Dan zullen deze altijd op efficiënte wijze worden beantwoord door onze klantenservice. Hoe dan ook, voor het bestellen van een kruisheng ben je hier bij BNV Tools dus met zekerheid aan het goede adres!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box