Terug

Zelftappende schroef | Zelfborende schroeven (15)

Filters

Zelftappende schroef | Zelfborende schroeven

De zelftappende schroef is een type schroef die zelf haar weg vindt door niet alleen hout, maar ook door metaal. Voor deze zogenaamde zelfborende schroeven geldt dat ze uitermate geschikt zijn om snel in hout geschroefd te kunnen worden zonder dat voorboren daarvoor een vereiste is. De aanwezigheid van de grove spoed zorgt er in de praktijk voor dat zelftappende schroeven heel wat sneller geschroefd kunnen worden in vergelijking met bijvoorbeeld de standaard spaanplaatschroeven die op de markt zijn terug te vinden. Wil jij graag ook meer te weten komen over dit type schroef of zou je ze graag meteen willen aanschaffen? In allebei deze gevallen kunnen wij jou hier bij BNV Tools uitstekend van dienst zijn.

Wat zijn zelftappende schroeven?

Zelftappende schroeven of zelfborende schroeven zijn dus zoals de naam laat vermoeden schroeven die eenvoudig zelf hun weg kunnen vinden door verschillende soorten materialen. Het gaat hierbij dan niet alleen om hout, maar ook om metaal. Onder meer geldt voor deze schroeven dat ze voorzien zijn van een grove spoed. Daarnaast zijn ook de snijkop net zoals de aanwezige knurling twee duidelijke eigenschappen. Deze zorgen er in de praktijk voor dat het zogenaamde voorboren bij het merendeel van de houtsoorten geen vereiste is. De (hout)delen die met elkaar verbonden dienen te worden, worden dankzij de deeldraad naar elkaar toegetrokken. Voor zelftappers geldt dat ze in de praktijk verkrijgbaar zijn in verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor RVS exemplaren, maar bestaan er ook exemplaren die zijn gemaakt van verzinkt staal.

Waarom gebruikmaken van een zelftappende schroef?

Een zelftappende schroef maakt het mogelijk om hout op metaal te monteren. De scherpe boorpunt waarvan sprake is zorgt ervoor dat voor zelfborende schroeven geldt dat ze ook eenvoudig door dunne lagen metaal heen kunnen schroeven. Een zelftappende schroef welke beschikt over een zelfborende kop wordt ook wel een parkerschroef genoemd. Voor dit exemplaar geldt dat ze eenvoudig kan worden verwerkt zonder dat voorboren daarvoor is vereist. In bepaalde gevallen is het echter zo dat dit alsnog wordt gedaan. Dit louter om er zeker van te kunnen zijn dat de zogenaamde zelftapper op de correcte plaats het staal in gaat en de boorpunt niet zal komen te verschuiven. Op deze manier wordt het zeer eenvoudig mogelijk gemaakt om beschadigingen te voorkomen. Voor zelfborende schroeven die niet beschikken over een boorpunt geldt dat er wel bij voorgeboord moet worden. Hier zal je dus in de praktijk wel rekening mee dienen te houden.

Ook behoefte aan andere exemplaren buiten zelfborende schroeven? Geen probleem!

Hoe interessant de beschikking hebben over zelfborende schroeven voor het uitvoeren van verschillende projecten of karweien ook mag zijn, het spreekt voor zich dat je in de praktijk ook zomaar behoefte kan hebben aan nog heel wat andere verschillende soorten exemplaren. Ook andere schroeven bestellen kan hier bij onze bouwmarkt online zonder probleem gebeuren. Wat dit betreft kan je denken aan onder meer de volgende mogelijkheden:

Wil je dus met andere woorden graag buiten de zelftappende schroef ook nog menig aantal andere soorten schroeven in één keer bestellen? Dan is dat hier bij BNV Tools absoluut mogelijk!

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Let op, indien je van plan bent om een zelftappende schroef aan te kopen dien je er rekening mee te houden dat er op de markt verschillende exemplaren zijn terug te vinden. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen een zelftappende schroef beschikkende over een bolkop of een cilinderkop en een exemplaar voorzien van een platverzonken kop. Indien het voor jou niet helemaal duidelijk is welk exemplaar voor jouw karwei het meest geschikt is dien je hier dus zeker de nodige extra inlichtingen voor in te winnen.

Vragen? Aarzel niet om onze klantenservice te contacteren!

Heb jij ook behoefte aan de zelftappende schroef voor één of meerdere projecten die bij jou op de planning staan? Dan kan je deze dus hier bij ons tegen de interessantste voorwaarden bestellen. Bovendien is het zo dat je voor eventuele vragen altijd contact kan opnemen met de ervaren medewerkers van onze klantenservice. Zij kunnen alle vragen waarover je beschikt met betrekking tot de zelftappende schroef of één van de vele andere schroeven uit ons aanbod meteen beantwoorden. Zo kan je er zeker van zijn dat je bij het ontvangen van je bestelling niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ook dit is uiteraard een goede reden om je bestelling te plaatsen hier bij BNV Tools!

Bestel de zelftappende schroef vandaag nog hier bij BNV Tools!

Wil je graag schroeven kopen online tegen de meest interessante voorwaarden? Dan kan je dat zowel voor de zelftappende schroef als voor heel wat andere exemplaren doen hier bij BNV Tools. Het bij ons plaatsen van je bestelling zorgt ervoor dat je altijd kan rekenen op verschillende voordelen zoals:

  • Je bent altijd verzekerd van een snelle levering;
  • Bestellingen worden vanaf 75 euro gratis verzonden;
  • Eventuele vragen kan je eenvoudig voorleggen aan onze klantenservice.

Spreken al deze voordelen jou ook wel aan? Dan is het meteen duidelijk dat je voor het aanschaffen van de zelftappende schroef hier bij BNV Tools aan het juiste adres bent!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box