Terug

Kozijnankers | Spouwankers (42)

Filters

Kozijnankers | Spouwankers

Een spouwanker is een verzinkt, stalen anker welke zorgt voor het met elkaar verbinden van de binnen- en buitenmuur. Voor spouwankers geldt dat ze worden bevestigd op vaste afstanden in een muur. Alleen wanneer dit het geval is en de ankers zich voldoende diep in beide muren bevinden is het zo dat ze een constructieve functie weten te vervullen.

Belangrijk is om er rekening mee te houden dat er in de praktijk altijd voorkomen dient te worden dat een spouwanker gaat fungeren als koude- of vochtbrug. Om dit te voorkomen wordt ze vaak enigszins hellend gemonteerd. Als gevolg hiervan loopt ze af naar de buitenmuur. Dit zorgt ervoor dat vocht op de buitenmuur niet via het anker de binnenmuur weet te bereiken. Verder kan worden vastgesteld dat spouwankers zijn vervaardigd uit RVS waardoor oxidatie voorkomen kan worden.

Wanneer gebruik je spouwankers?

De functie van spouwankers bestaat erin om de constructieve stabiliteit van een constructie te verbeteren. Dit echter op voorwaarde dat er voldoende worden aangebracht en ze bovendien ook voldoende diep in de muren worden verankerd. De toepassing van bouwankers zorgt ervoor dat de muren één geheel gaan vormen. Twijfel je over het gebruik van een dergelijk anker en wil je er zeker van zijn om niet tegen vervelende verrassingen aan te lopen? In die situatie kan het altijd een goed idee zijn om ervoor te kiezen om even contact op te nemen met de medewerkers van onze klantenservice. Hun deskundigheid zorgt ervoor dat mogelijke vragen meteen beantwoord kunnen worden. Zo kan je bij het plaatsen van je bestelling altijd op beide oren slapen.

Hoe zien spouwhaken eruit?

Voor spouwhaken of een spouwanker geldt dat ze voorzien zijn van een zogenaamde afstandshouder. Voor deze afstandshouder geldt dat ze ervoor zorgt dat het isolatiemateriaal tegen de binnenmuur aan wordt gedrukt. Bijgevolg wordt voorkomen dat ze contact maakt met de buitenmuur en op die manier vocht opneemt uit de buitenmuur. De afstandshouder zorgt er dus voor dat er altijd een luchtlaag overblijft in de spouwmuur.

Waar rekening mee houden bij het aankopen?

Bij het aankopen van spouwankers zijn er verschillende zaken waar je aandacht aan zal willen schenken. Om te beginnen dien je bijvoorbeeld aandacht te besteden aan het formaat waar deze over dient te beschikken. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

  • 160x4 mm;
  • 190x4 mm;
  • 300x4 mm.

Uiteraard zijn er ook nog heel wat andere mogelijkheden in ons aanbod terug te vinden. Naast het formaat is het ook altijd een goed idee om je de vraag te stellen hoeveel exemplaren je bij voorkeur nodig hebt. Op dit vlak maken we immers een onderscheid tussen verpakking met:

  • 10 stuks;
  • 100 stuks;
  • 250 stuks.

Probeer voor jezelf dus ook altijd even op voorhand te bepalen hoeveel spouwankers je precies nodig hebt voor het project of voor de projecten die je van plan bent om uit te gaan voeren. Op deze manier voorkom je immers dat je te weinig exemplaren aankoopt.

Maak ook kennis met de rest van ons assortiment!

Het is uiteraard best mogelijk dat je niet alleen maar op zoek bent naar spouwankers of spouwhaken. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze graag meteen ook tal van andere ijzerwaren online willen bestellen. Geldt dat ook voor jou? Dat is perfect mogelijk. Hier in het aanbod bij BNV Tools kan je namelijk nog heel wat andere artikelen ook terugvinden. Denk hierbij concreet aan de volgende:

Het in één keer aankopen van meerdere materialen of artikelen waar je behoefte aan hebt zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een aantrekkelijk, praktisch, maar ook op een financieel voordeel. Het spreekt voor zich dat dit dan ook zeker en vast interessant is om te doen.

Heb je vragen? Contacteer dan zeker onze klantenservice!

Verspreid over deze pagina hebben we heel wat informatie gegeven over wat spouwankers nu precies zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk perfect mogelijk dat je nog altijd met bepaalde vragen kampt met betrekking tot het aankopen van spouwankers. In dat geval is het zeker een aanrader om even contact op te nemen met de medewerkers van onze klantenservice. Zij zullen immers met alle plezier alle vragen voor jou beantwoorden.

Bestel jouw spouwankers hier bij BNV Tools!

Ben jij ook op zoek naar spouwankers of spouwhaken en wil je deze graag kunnen aankopen tegen de meest interessante voorwaarden? Dan is het zeker een aanrader om jouw bestelling te plaatsen hier in de webshop van BNV Tools. Plaats je een bestelling van minstens 75 euro? Dan kan je daarbij rekenen op gratis verzending. Heb je dringend behoefte aan spouwhaken? Zorg er dan voor dat je jouw bestelling plaatst voor 16:00. Op die manier kunnen ze dezelfde dag nog verzonden worden. Hoe dan ook, het bestellen van spouwankers doe je in de praktijk dus bij voorkeur altijd hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box