Terug

Balkdrager (85)

Filters

Balkdrager

Een balkdrager vormt in de praktijk een belangrijk hulpstuk waarin een balk kan worden gelegd. In het merendeel van de gevallen geldt voor balkendragers dat ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Door gebruik te maken van balkdragers is het mogelijk om wanden en balken aan elkaar te bevestigen. Vaak is het zo dat er in de praktijk onduidelijkheid bestaat tussen balkdragers enerzijds en zogenaamde raveeldragers anderzijds. Voor deze laatste geldt dat het een type balkdrager is welke uitsluitend wordt gebruikt voor het realiseren van een verbinding met dwarsbalken die een zeer zware belasting kennen. Het draagvermogen waar een raveeldrager over beschikt is in de praktijk vele malen hoger ten opzichte van balkdragers. Hoe dan ook, wanneer jij ook behoefte hebt aan balkdragers kan je deze uiteraard terugvinden in ons assortiment hier bij BNV Tools!

Wat is een balkdrager precies?

Er wordt in de praktijk gebruik gemaakt van een balkdrager ter ondersteuning net als voor het realiseren van een verbinding in bouwconstructies. Het betreft eigenlijk een metalen ophangbeugel welke is ontworpen om niet alleen sterkte, maar ook stabiliteit te bieden aan houten balken of aan tal van andere structurele elementen. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat balkdragers zeer vaak worden ingezet bij de realisatie van tal van verschillende projecten. Denk hierbij aan het bouwen van:

  • Vloeren;
  • Pergola's;
  • Terrassen;
  • Carports;
  • Tal van andere (houten) constructies.

Voor deze materialen geldt dat ze een belangrijke meerwaarde kunnen betekenen bij het overbrengen van het gewicht net als de belasting van de balken naar de fundering of naar andere ondersteunende structuren waarvan sprake is. Op deze manier kan niet alleen de stabiliteit, maar ook de duurzaamheid van de constructie aanzienlijk worden verbeterd.

Verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten

Bij het aankopen van met name een balkdrager zal je tot de conclusie komen dat deze verkrijgbaar is in heel wat verschillende vormen en maten. De exacte uitvoering waarvoor je kiest is daarbij afhankelijk van het specifieke gebruik net als van de vereisten waar de constructie over beschikt. Voor bepaalde exemplaren geldt dat ze zo zijn ontworpen om balken op een hoek te verbinden. Voor anderen geldt dan weer dat ze vooral geschikt zijn voor het bieden van ondersteuning van balken die elkaar kruisen. In het merendeel van de gevallen is het evenwel zo dat balkdragers worden bevestigd aan de balken met behulp van schroeven, nagels of bouten. Dit is uiteraard altijd afhankelijk van het ontwerp waar de houtverbinder over beschikt.

Op zoek naar (nog) andere materialen dan een balkdrager?

Ben je op zoek naar een balkdrager? Dan mag het onderhand duidelijk zijn dat je altijd over de mogelijkheid beschikt om deze hier bij ons te bestellen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er in ons aanbod hier bij BNV Tools ook nog menig aantal andere (bouw)materialen zijn terug te vinden. Enkele van de andere materialen of artikelen waar je voor kan kiezen zijn de volgende:

Heb je voor het uitvoeren van één of meerdere projecten behoefte aan verschillende artikelen of materialen? Dan kan je deze doorgaans altijd hier perfect in ons assortiment terugvinden.

Vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Verspreid over deze pagina is ongetwijfeld in grote lijnen duidelijk geworden wat je kan verwachten bij het aankopen van een balkdrager. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk vastgesteld worden dat veel mensen toch nog met een aantal extra vragen zitten die ze graag beantwoord willen zien worden. Wanneer dat ook geldt voor jou is het mogelijk om daarvoor een beroep te doen op onze deskundige klantenservice. Onze ervaren medewerkers luisteren naar al jouw vragen over de balkdrager die je wenst aan te schaffen en zorgen er op die manier voor dat je altijd kiest voor dat ene materiaal waar je echt behoefte aan hebt. Op deze manier kan een foute bestelling uiteraard altijd op een efficiënte manier voorkomen worden.

Bestel jouw balkdrager vandaag nog hier bij BNV Tools!

Ben je van plan om hier in onze online bouwmarkt BNV Tools een bestelling te plaatsen voor een balkdrager of mogelijks ook nog voor tal van andere artikelen of materialen? Dan zal je tot de conclusie komen dat je daarbij kan rekenen op nog een aantal extra interessante voordelen. Wij bieden onze klanten namelijk niet alleen een omvangrijk en scherp geprijsd aanbod aan, bovendien zorgen we ervoor dat je ook nog kan rekenen op enkele extra interessante voordelen. Wat deze voordelen betreft kan er meer concreet worden gedacht aan de onderstaande:

  • Bestellingen voor 16:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden;
  • Je kan rekenen op gratis verzending binnen Nederland vanaf 75 euro;
  • Extra kortingen bij grote bestellingen vanaf 300 of 600 euro.

Zou jij ook graag willen kunnen rekenen op de hierboven aangehaalde voordelen? Wacht dan vooral niet langer en bestel de door jou gewenste balkdrager nu hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box