Terug

Gatenzaag | Gatzaag (3)

Gatenzaag | Gatzaag

Door middel van een gatenzaag is het mogelijk om probleemloos een groot en rond gat te boren. Door gebruik te maken van een dergelijke gatzaag kan je een gat "boren" welke beschikt over een grootte die niet tot de mogelijkheden zou behoren wanneer je gebruik zou maken van een standaard boor. Ben jij ook op zoek naar een dergelijk gereedschap om aan te kopen en zou je deze willen kunnen aankopen tegen de meest interessante voorwaarden? Dan is het zonder twijfel een aanrader om even een duik te nemen in het assortiment hier bij BNVTools.nl.

Een gatenzaag boort niet echt, maar zaagt

Wanneer je op zoek gaat naar een gatenzaag om aan te kopen zal je kunnen concluderen dat er naar dit gereedschap zeer vaak wordt verwezen als zijnde een gatzaag of een klokboor. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit hulpmiddel op een compleet andere manier werkt ten opzichte van een gewone spiraalboor of houtboor. Indien je gebruik zou maken van een standaard boor zou je tot de conclusie komen dat deze al het materiaal uit het gat gaat verspanen tot zaagsel. Indien er gebruik wordt gemaakt van een gatenzaag is dat niet zo. Deze laat een ronde schijf achter waarbij er in het midden een gat is terug te vinden.

Vanwege het feit dat deze schijf niet volledig wordt verspaand gaat het maken van een gat met behulp van een gatzaag heel wat sneller. Bovendien kost het ook minder energie dan wanneer er gebruik zou worden gemaakt van een boor welke over dezelfde diameter zou beschikken.

Gecombineerd met een speciale centreerboor

In de praktijk kan er vastgesteld worden dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van een gatenzaag in combinatie met een speciale centreerboor. Voor deze vooruitstekende boor geldt dat ze voor geleiding zorgt op het ogenblik dat het gat wordt geboord. De functie van deze boor is eenvoudig. Zij komt immers nog voor de tanden van de gatzaag aan bij het materiaal dat moet worden gezaagd. Ze maakt daarbij precies in het midden een gat.

Zorg er tijdens het zagen van het gat altijd voor dat de tanden gelijktijdig het oppervlak van het materiaal in kwestie raken. Het kan echter in de praktijk ook voorkomen dat het materiaal te dik is om meteen een volledig gat te kunnen zagen. Voor de centreerboor geldt echter dat ze dieper reikt en vaak een doorgaand gat heeft gemaakt. Dit heeft als gevolg dat je vrij eenvoudig vanaf de andere kant verder kan gaan. Daarnaast is het zo dat het hanteren van deze werkwijze ook een aanzienlijk netter gat op zal leveren.

Een gatzaag gebruiken levert heel wat voordelen op

Zoals eerder op deze pagina werd aangehaald wint de gatenzaag stevig aan populariteit. Dat is het directe gevolg van de tal van interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Doordat het materiaal niet verspaant is het zo dat het maken van een gat gevoelig sneller kan gebeuren. Bovendien is het zo dat er gatenzagen op de markt zijn terug te vinden voor tal van uiteenlopende materialen. Wat dit betreft kan er gedacht worden aan de onderstaande:

  • Hout;
  • Metaal;
  • Keramiek;
  • Beton;
  • Baksteen.

Sta je op het punt om een gatenzaag te bestellen? Zorg er dan altijd voor dat je kiest voor een exemplaar welke specifiek geschikt is voor het materiaal waarin je een gat wenst te zagen. Op deze manier voorkom je dat de gatzaag schade oploopt waardoor haar levensduur aanzienlijk kan worden ingekort. Hoe dan ook, ongeacht het materiaal waarin je wenst te zagen, er zijn altijd gatenzagen op de markt terug te vinden die zich daar zonder probleem voor lenen.

Vragen? Onze klantenservice staat je graag te woord!

In het bijzonder wanneer je voor het eerst een gatenzaag gaat bestellen spreekt het voor zich dat je wellicht met een aantal vragen zal worden geconfronteerd. Deze vragen kan je zonder probleem voorleggen aan onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers beschikken over heel veel ervaring waardoor ze je uitstekend kunnen adviseren voor wat het aankopen van de juiste gatenzaag betreft. Zo kan je in alle vertrouwen jouw bestelling plaatsen hier bij BNV Tools!

Bestel jouw gatenzaag nu hier bij BNV Tools!

Een gatenzaag is uiteraard slechts één van de vele zaken die je hier in het aanbod bij BNV Tools terug kan vinden. Heb je voor het uitvoeren van jouw klussen behoefte aan nog één of meerdere andere materialen of gereedschappen zoals bijvoorbeeld schroefbits? Dan kan je deze allemaal zonder probleem samen bestellen. Is er op deze manier sprake van een totale bestelwaarde van ten minste 75 euro? Dan zal je kunnen concluderen dat er geen verzendkosten zullen worden aangerekend.

Op deze manier kan je rekenen op nog wat meer financieel voordeel. Bestellingen welke worden geplaatst voor 16:00 worden overigens dezelfde dag nog door ons verzonden. In ieder geval, indien jij een gatenzaag nodig hebt voor het project dat je wenst uit te voeren is het duidelijk zeker en vast een aanrader om deze aan te kopen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box