Terug

Diager beitel (2)

Diager beitel

Een beitel is een stuk gereedchap waarbij sprake is van een karakteristiek geslepen rand van metaal. Voor dit metaal geldt dat ze dienst doet als het zogenaamde snijblad. Indien je gebruik gaat maken van beitels zal je kunnen concluderen dat het mogelijk is om hier tal van verschillende soorten werkzaamheden mee uit te voeren, namelijk:

 • Snijden;
 • Beeldhouwen;
 • Schrapen;
 • Vormen.

Bovenstaande geldt ook voor verschillende uiteenlopende materialen. Denk hierbij dan ook niet alleen aan hout en steen, maar ook aan bijvoorbeeld metaal. Aan de andere kant dan de snijkant is er sprake van een aanwezig handvat. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker kan rekenen op een stevige greep met één hand terwijl hij met de andere hand met een hamer kan slaan. Voor de snijkant waar beitels over beschikken geldt dat ze bestaan in tal van verschillende vormen, ontwerpen net als afmetingen. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe beitel om aan te schaffen is het altijd een aanrader om even een duik te nemen in het aanbod dat wij voor onze klanten samen hebben gesteld.

Een beitel kopen, wat moet je weten?

Indien je op het punt staat om een beitel aan te kopen is het zeer belangrijk om even stil te blijven staan bij de verschillende soorten exemplaren welke allemaal op de markt zijn terug te vinden. Zo bestaan er beitels in verschillende vormen en maten. Enkele opties waar we een onderscheid tussen maken zijn in de praktijk bijvoorbeeld de onderstaande:

 1. Een platte beitel;
 2. Een puntbeitel.

Bovendien zal je ook kunnen concluderen dat een beitel altijd over een bepaalde classificatie beschikt. Hiervoor geldt dat de classificatie is afgestemd op het type werk waarvoor ze zijn ontworpen. We maken op dit vlak grofweg een onderscheid tussen de onderstaande opties:

 • Hout;
 • Metaal;
 • Steen.

Binnen deze drie klassen is er sprake van uiteenlopende afmetingen en snijvormen voor diverse snij-, schraap- en vormgevingsdoeleinden. Bovendien is het zo dat voor een beitel ook geldt dat ze ingedeeld kan worden in verschillende groepen. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen enerzijds de exemplaren waarmee gehamerd wordt en anderzijds de exemplaren waarbij er niet wordt gehamerd. Ook hier moet je dus sowieso de nodige aandacht aan besteden.

Ruime keuze uit allerhande verschillende soorten beitels

Het aanbod met beitels dat je terug kan vinden hier bij BNV Tools is ontzettend uitgebreid en bijgevolg ook zeer divers. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een platte beitel? Dan valt deze perfect bij ons te bestellen. Voor dit type gechap geldt dat ze in de praktijk bijzonder vaak wordt toegepast bij aanpassingswerkzaamheden of sloop- en hakwerkzaamheden. Dit zorgt er in de praktijk voor dat ze bij het uitvoeren van menig aantal verschillende soorten karweien uitstekend van pas kan komen. Ben je toch eerder nog op zoek naar een ander type of is het voor jou niet helemaal duidelijk welke beitels nu precies het meest geschikt zijn voor de opdrachten die je wenst uit te voeren? In al deze verschillende gevallen kunnen wij jou hier bij BNV Tools zeker en vast van dienst zijn!

Ontdek ook onze andere artikelen voor jouw karweien!

Het spreekt voor zich dat je hier bij ons niet alleen aan het goede adres bent voor het aankopen van een beitel. Daarnaast zijn er in ons aanbod ook nog heel wat andere zaken terug te vinden. Wat deze andere zaken betreft kan je onder meer denken aan de onderstaande:

 • Allerhande boren om een keuze uit te maken;
 • Verschillende soorten schroefbits.

Het productaanbod dat we onze klanten voorschotelen hier bij BNV Tools zorgt ervoor dat je in principe zonder probleem voor al jouw karweien alles bij ons kan bestellen waar je behoefte aan hebt. Dit bovendien ook nog eens altijd tegen de meest interessante prijzen.

Waarom je nieuwe beitel bestellen hier bij BNV Tools?

Door je nieuwe beitel aan te kopen hier bij BNV Tools zal je tot de conclusie komen dat je altijd bent verzekerd van een aantal zeer aantrekkelijke voordelen. Om te beginnen is het zo dat we voor onze klanten een zeer ruim en divers aanbod samen hebben gesteld bestaande uit tal van uiteenlopende soorten beitels. Dat is overigens niet alles. Daarnaast is het mogelijk om altijd te kiezen voor een exemplaar welke zich kenmerkt door een uitstekende aankoopprijs. Kies je voor het aankopen van nog tal van andere artikelen of materialen uit ons assortiment? Dan kan je mogelijks ook rekenen op gratis verzending. Deze wordt aangeboden vanaf een bestelbedrag van minstens 75 euro.

Zit je nog met een aantal vragen over welke van de verschillende soorten beitels uit ons aanbod nu precies het meest geschikt zijn voor het karwei welke je wenst uit te voeren? Vergeet dan zeker niet om even contact op te nemen met onze ervaren klantenservice. Onze deskundige medewerkers vertellen je hier namelijk graag alles over. Dit alles zijn uiteraard stuk voor stuk uitstekende redenen om ervoor te kiezen om jouw nieuwe beitel aan te schaffen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box