Terug

Copenhagen kwasten (28)

Filters

Copenhagen kwasten

Copenhagen Gold kwasten zijn hoge kwaliteit kwasten gemaakt van Chinees varkenshaar. Kenmerkend aan de Copenhagen kwast is dat het steeds prettiger gaat schilderen naarmate u meer gebruikmaakt van de kwast, omdat de kwast beslijt en hierdoor minder strepen maakt. BNV Tools biedt Copenhagen kwasten voor zowel alkydverf als acrylverf in diverse afmetingen, waardoor u zowel voor binnen als buiten een Copenhagen kwast kunt gebruiken.

Waarvoor zijn Copenhagen kwasten geschikt?

Het Chinese varkenshaar van de Copenhagen kwast maakt het de ideale verfkwast voor het schilderen met terpentineverf. Voor het lakken of beitsen van oppervlaktes is het bijvoorbeeld prettig om gebruik te maken van Copenhagen Gold kwasten. Doordat de haren van de kwast bovendien rond in de bus gezet zijn (dit heet een patentpunt) en de haren vervolgens beslijten, is de Copenhagen kwast bovendien geschikt voor het verven van kozijnen, randen of ander precisiewerk. De dop van de ronde kwasten sluit bovendien perfect aan op de beukenhouten steel van de kwast, waardoor het een fijne kwast is om langdurig vast te kunnen houden. Het is daardoor niet alleen voor professionals maar ook voor thuisklussers een feestje om met de Copenhagen kwast te werken.

Wat is het verschil tussen alkyd en acryl kwasten?

De Copenhagen kwast is een goed voorbeeld van een alkydkwast, die gemaakt is van varkenshaar en daardoor verf beter vast kan houden. Alkydverf wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen, aangezien het met terpentine verdund kan worden en zeer goed dekt. Het varkenshaar van alkydkwasten is echter vettig en stoot water af, waardoor de Copenhagen kwast in de regel niet gebruikt kan worden voor acrylverf ofwel verf op waterbasis. BNV Tools biedt echter een speciale Copenhagen kwast voor acrylverf aan, waarbij er sprake is van een gemixte haarbezetting en de verf dus wel vastgehouden kan worden door de haren. Om die reden kunnen de Copenhagen kwasten van BNV Tools ook voor binnen gebruikt worden.

Van welke materialen zijn Copenhagen kwasten gemaakt?

BNV Tools biedt Copenhagen Gold kwasten aan met zowel zwarte Chinese varkensharen als gemixte haren. Zowel de alkyd kwasten als acrylkwasten zijn echter uitgerust met een katoenen woeling, wat betekent dat de haren vastgebonden zijn met een katoenen touw. Deze kan gedeeltelijk verwijderd worden als de verfkwast begint te slijten en de haren korter worden. Bovendien is de steel van Copenhagen kwasten, in tegenstelling tot veel synthetische wegwerpkwasten, gemaakt van beukenhout. Dit is erg prettig voor schilders, omdat hout naar uw hand gaat staan en daardoor langer vastgehouden kan worden ten opzichte van kunststof stelen.

Copenhagen kwasten in diverse afmetingen bij BNV tools

Bent u op zoek naar een Copenhagen kwast voor acrylverf of alkydverf? BNV Tools biedt Copenhagen Gold kwasten aan voor verschillende toepassingen en in diverse afmetingen. De Copenhagen kwasten uit ons assortiment variëren van maat 8 tot en met maat 20 en hebben een diameter van 17 tot en met 40 millimeter. Op die manier is er altijd een Copenhagen kwast die geschikt is voor uw klus, of u nu meerdere kozijnen gaat schilderen of slechts een randje wilt afwerken. Als u echter een radiator gaat verven, raden we aan om de daarvoor ontworpen radiatorkwasten te gebruiken. Twijfelt u over welke Copenhagen kwast het meest geschikt is voor uw klus? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice; onze specialisten denken graag met u mee.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box