Terug

Diager betonboor (3)

Diager betonboor

Wanneer je wil gaan boren in beton heb je daarvoor altijd behoefte aan een specifieke betonboor. Van beton is immers bekend dat het een bijzonder hard materiaal is waar je niet zomaar met een ander, gewoon boortje doorheen zal kunnen komen. Voor betonboren geldt in de praktijk dan ook altijd dat ze bot zijn en voorzien zijn van een stompe kop met vleugels. Eigenlijk werkt deze als een soort van beitel. Voor de kop geldt dat ze is gemaakt van een ontzettend hard materiaal. Het gaat hierbij om wolfraamcarbide of Widia. Ben jij ook van plan om een betonboor aan te kopen? Dan is het zeker de moeite waard om even ons aanbod hier bij BNV Tools onder de loep te gaan nemen.

Een betonboor en steenboor, dit zijn de verschillen

In de praktijk komt het niet zelden voor dat de steenboor en de betonboor in één adem met elkaar worden genoemd. Dat hoeft niet te verbazen, want eigenlijk zijn betonboren een soort van steenboor. Dit gezegd hebbende is het belangrijk om je bewust te zijn van de verschillen die bestaan tussen deze verschillende soorten boren. Alleen zo kan je vervelende verrassingen voorkomen.

Zonder twijfel het voornaamste verschil tussen beide types boren is terug te vinden in de kop waarvan sprake is. Voor betonboren geldt immers dat ze beschikken over een kop welke is gemaakt van het Widia materiaal. Dit materiaal is een vereiste om door het zeer harde beton te kunnen boren. Het materiaal welke zich bevindt in de punt van een steenboor is harder, maar het betreft hier een ander soort materiaal. Voor de kop van betonboren geldt dat ze wat meer uitgevlakt zijn aan de zijkanten. Dit gezegd hebbende beschikken deze wel over een spitse punt. De kop waar je op kan rekenen bij steenboren loopt uiteraard behoorlijk rechttoe rechtaan.

Uitgerust met vleugels

Indien je kiest voor het aankopen van een echt kwalitatieve betonboor zal je kunnen concluderen dat er aan de zijkant vleugels terug te vinden zullen zijn. Voor deze vleugels geldt dat ze een soort van beitel functie hebben. Indien je kiest voor het aankopen van een steenboor zal je kunnen concluderen dat er daarbij wellicht sprake zal zijn van het ontbreken van vleugels. Dit zorgt ervoor dat steenboren merkbaar minder krachtig zijn. Ondanks het feit dat er dus zeker en vast sprake is van behoorlijke gelijkenissen tussen betonboren enerzijds en steenboren anderzijds is het toch van belang om er ook rekening mee te houden dat er belangrijke verschillen zijn waar je op voor dient te letten.

Ontdek ook de andere boren uit ons assortiment!

Eén van de belangrijkste zaken waar je aandacht aan dient te besteden bij het aankopen van een bepaalde boor heeft te maken met het soort materiaal waarin ze dient te boren. Moet je voor een bepaald karwei in beton gaan boren? Dan zal je kunnen concluderen dat er daarvoor altijd gebruik dient te worden gemaakt van een speciale betonboor. Andere boren zijn niet stevig genoeg waardoor ze stuk kunnen gaan wanneer je daarmee tracht in beton te boren. Let hier dus zeker voor op.

Ben je niet meteen op zoek naar een boor om in beton, maar wel om in bijvoorbeeld hout mee te boren? Dan spreekt het voor zich dat je bij voorkeur zal willen kiezen voor het bestellen van een houtboor in plaats van een betonboor. Let hoe dan ook dus altijd bij het bestellen van boren goed op het materiaal waarin je er mee wil kunnen boren. Dit is echt één van de belangrijkste aandachtspunten.

Bij vragen staat onze klantenservice altijd voor je klaar!

Wil je er echt zeker van kunnen zijn dat je kiest voor de beste (beton)boor voor jouw karwei? Dan zal je mogelijks eerst even al jouw vragen beantwoord willen zien worden. Dat is geen enkel probleem. Hier bij BNV Tools beschikken we over een zeer deskundige klantenservice die moeiteloos al jouw vragen zal weten te beantwoorden. Op die manier kan je er honderd procent zeker van zijn dat je bij het aankopen van één of meerdere boren altijd kiest voor exemplaren die over de hele lijn je verwachtingen zullen weten in te lossen.

Bestel jouw betonboor nu hier bij BNV Tools!

Kies je voor het aankopen van een betonboor hier bij BNV Tools? Dan ben je daarbij altijd verzekerd van de meest interessante aankoopvoorwaarden. Niet alleen is het mogelijk om jouw nieuwe betonboren bij ons aan te kopen tegen de scherpste prijs, bovendien kan je bij het plaatsen van je bestelling ook nog eens rekenen op heel wat extra voordelen. Het betreft hier dan de onderstaande:

  • Indien je, je betonboor voor 16:00 bestelt kan ze dezelfde dag nog verzonden worden;
  • Voor bestellingen vanaf 75 euro brengen wij geen verzendkosten in rekening;
  • Bij vragen over je betonboor helpt onze klantenservice je graag verder.

Heb je dus één of meerdere karweien om uit te voeren waarbij je door beton moet boren? Dan mag het duidelijk zijn dat het altijd een interessante keuze is om jouw nieuwe betonboor te bestellen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box