Terug

Spaanplaatschroeven (170)

Filters

Spaanplaatschroeven

Bij het uitvoeren van verschillende klussen is het zo dat er wat onduidelijkheid bestaat over het gebruik van zogenaamde spaanplaatschroeven of gewone houtschroeven. Vandaag de dag kan er dan ook worden geconcludeerd dat beide benamingen bijzonder vaak door elkaar worden gebruikt. Dat is eigenlijk niet correct. Wanneer we de eigenschappen van beiden even tegenover elkaar gaan afwegen kunnen we immers concluderen dat er wel degelijk sprake is van bepaalde verschillen. Ben jij benieuwd om meer te weten te komen over de spaanplaatschroef en wil je graag zeer precies kunnen ontdekken waar deze nu eigenlijk voor kan worden gebruikt? Blijf dan vooral zeker verder lezen!

Wat zijn spaanplaatschroeven?

Voor spaanplaatschroeven geldt dat ze in de praktijk vaak ook Pozidrive schroeven worden genoemd. Dat is het gevolg van het feit dat voor deze schroeven geldt dat ze vaak zijn voorzien van een zogenaamde pozidrivekop. Bijgevolg is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze bevestigd dienen te worden met behulp van een Pozidrive schroevendraaier of schroefbit. Voor de spaanplaatschroef geldt dat ze er bekend om staat te beschikken over een behoorlijk scherpe net zoals diepe draad. Voor deze draad geldt dat ze helemaal doorloopt tot vlak onder de kop. Vanwege deze reden is het voorboren in het merendeel van de gevallen geen vereiste.

Gebruikmaken van de hout- of spaanplaatschroef?

Zoals eerder aangehaald eerder op deze pagina geldt voor veel mensen dat ze zich de vraag stellen wanneer ze nu het best gebruik kunnen maken van een (standaard) houtschroef en wanneer ze beter kunnen kiezen voor het gebruik van spaanplaatschroeven. Van zodra er sprake is van toepassingen in hout kan je er eigenlijk vanuit gaan dat je zowel gebruik kan maken van houtschroeven als van een spaanplaatschroef. Is er echter sprake van toepassingen in spaanplaat? Dan zal al vrij snel duidelijk worden dat er daarbij gebruik moet worden gemaakt van echte spaanplaatschroeven. Let wel, wordt er gebruik gemaakt van pluggen? Dan zijn de houtschroeven wellicht de beste keuze. Voor de speciale spaanplaatexemplaren geldt immers dat ze vaak te scherp zijn wat als gevolg heeft dat ze in de plug snijden. Het spreekt voor zich dat, dat niet meteen de bedoeling is.

Wat zijn Pozidrive schroeven dan precies?

Zoals eerder op deze pagina aangehaald dat er vaak naar spaanplaatschroeven wordt verwezen als zijnde Pozidrive schroeven. Dat is het gevolg van het feit dat ze doorgaans over een Pozidrive aandrijving beschikken. Op het eerste zicht geldt voor deze exemplaren dat ze geen echt verschil vertonen ten opzichte van de zeer bekende Philips schroeven. Voor kenners geldt dat ze echter meteen wel een verschil zullen opmerken. De insnijdingen welke zich in de schroefkop bij Pozidrive schroeven bevinden is namelijk anders. Je ziet het tweede kruisje hierbij als een dunne lijn haaks op het grotere kruis staan. Het zijn deze dunne lijnen die gecombineerd met een dieper verzonken kruis zorgen voor een sterk verbeterde grip ten opzichte van de Philips kruiskop schroeven.

Op zoek naar andere schroeven? Ook deze kan je bij ons bestellen!

In veel gevallen zal je kunnen concluderen dat spaanplaatschroeven of Pozidrive schroeven de uitstekende oplossing kunnen betekenen voor het uitvoeren van tal van verschillende karweien of klussen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er op de markt ook nog tal van andere soorten schroeven zijn terug te vinden. Ook deze tref je uiteraard aan in ons aanbod. Het betreft hier dan in de praktijk meer concreet de onderstaande soorten schroeven:

Bovenstaand overzicht is uiteraard niet helemaal compleet. In ons assortiment zijn dan ook in principe zonder probleem alle soorten schroeven terug te vinden waar je behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld graag overgaan tot afstandschroeven kopen? Dan spreekt het voor zich dat ook deze zonder probleem zijn terug te vinden in het assortiment hier bij BNV Tools! Bestel je niet alleen je spaanplaatschroeven, maar ook de andere schroeven waar je behoefte aan hebt bij ons? Dan is het zomaar mogelijk dat je daarbij aanspraak kan maken op tal van extra interessante voordelen!

Extra korting bij grotere bestellingen

Ben je van plan om een grotere bestelling bij ons te plaatsen met bijvoorbeeld spaanplaatschroeven of tal van andere soorten schroeven? In dat geval kan je zomaar mogelijk aanspraak maken op een extra interessante korting! Voor bestellingen ter waarde van minstens 300 en 600 euro bieden wij onze klanten immers graag extra interessante kortingen aan. Het aanschaffen van jouw Pozidrive schroeven wordt op deze manier alleen maar nog interessanter!

Bestel ook jouw spaanplaatschroeven nu hier bij BNV Tools!

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat je voor het bestellen van jouw spaanplaatschroeven bij een bouwmarkt online hier bij BNV Tools aan het goede adres bent. Wij zorgen er dan ook voor dat onze klanten altijd kunnen rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Niet alleen zal je bestelling altijd snel worden verzonden, bovendien hanteren wij ook altijd zeer scherpe verzendkosten. Plaats je een bestelling ter waarde van minstens 75 euro? Dan zal je bovendien tot de conclusie komen dat wij de verzending voor onze rekening zullen nemen. Spreken alle net aangehaalde voordelen jou ook zeker wel aan? Waarom zou je dan nog langer aarzelen? Bestel meteen jouw nieuwe spaanplaatschroeven hier bij BNV Tools en geniet van de beste voorwaarden!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box