Terug

GB opwaaiankers (1)

Filters

GB opwaaiankers

Bij het gebruik van opwaaiankers is het in de praktijk zo dat je kan rekenen op tal van interessante voordelen. In eerste instantie is het zo dat dit hulpmiddel er bijvoorbeeld voor zorgt dat het dak een stuk beter kan worden beschermd tegen bijvoorbeeld harde windstoten. Voor platte daken geldt dat ze bestaan uit verschillende balklagen welke nog niet aan het metselwerk werden bevestigd. Dit kan ervoor zorgen dat platte daken vrij kwetsbaar zijn bij storm.

Door een opwaaianker te gebruiken kan ervoor worden gezorgd dat er een aanzienlijke extra stevigheid kan worden gecreëerd. Voor een dergelijk anker geldt dat ze onder de noemer van de zogenaamde stormankers valt. Dit betekent dat je er in de praktijk ook voor zou kunnen kiezen om één van de alternatieven aan te schaffen. Denk hierbij dan niet alleen aan een stormanker, maar ook aan bijvoorbeeld een haakanker.

Wanneer gebruikmaken van opwaaiankers?

Zoals hierboven al even benoemd is het zo dat opwaaiankers in de praktijk worden gebruikt om balklagen van platte daken te verankeren. Hierdoor kan opwaaien worden voorkomen. Dit gebeurt door het platte gedeelte waar het anker over beschikt aan de balklaag te nagelen. De haak zal vervolgens worden vastgezet in één van de lintvoegen waar het onderliggende metselwerk over beschikt. Het wordt sterk aangeraden om gebruik te maken van een opwaaianker wanneer er sprake is van een plat dak welke kwetsbaar is voor niet alleen windstoten, maar ook voor stormen. Door ervoor te kiezen om een dergelijk anker te bevestigen aan de balklaag en het metselwerk wordt er een zeer solide, sterke verbinding gerealiseerd die op verschillende plaatsen kan zorgen voor een versteviging van het plat dak. Op deze manier kan er heel wat extra zekerheid worden gecreëerd.

Op verschillende plaatsen toepasbaar

Het is mogelijk om opwaaiankers ook op tal van andere plaatsen toe te gaan passen dan uitsluitend bij een dak of overkapping. Zo is het bijvoorbeeld ook een mogelijkheid om ze te gaan gebruiken als opwaaiankers balklaag. Op deze manier kan er een aanzienlijke versteviging van de balken worden verwezenlijkt. Hierdoor zal de stevigheid van de volledige constructie toenemen. Op deze manier is het bijvoorbeeld tevens een mogelijkheid om muren te verstevigen door balken te voorzien en deze extra stevig te bevestigen aan de muur.

Vragen? Onze klantenservice helpt je graag verder!

Ben je van plan om een opwaaianker te bestellen, maar heb je daar nog bepaalde vragen over die je graag eerst beantwoord wil zien worden? Dat hoeft zeker en vast geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Hier bij BNV Tools beschikken we namelijk over een uitermate deskundige klantenservice die zeer graag al jouw vragen beantwoord. Op deze manier kan je er altijd van op aan dat je bij jouw bestelling bij ons niet met vervelende verrassingen zal worden geconfronteerd.

Koop ook jouw opwaaiankers hier bij BNV Tools!

Als gespecialiseerde ijzerwaren winkel bieden wij onze klanten de mogelijkheid om niet zomaar één, maar wel een groot aantal verschillende materialen of artikelen voor in de bouw aan te schaffen. Dit betekent dat je bij ons uiteraard zeker niet alleen maar aan het goede adres bent voor het bestellen van opwaaiankers. Ook tal van andere artikelen maken dan ook deel uit van ons aanbod zoals:

Of je er nu alleen voor kiest om opwaaiankers bij ons aan te schaffen of je ook nog tal van andere artikelen bij ons gaat bestellen, je bent altijd verzekerd van de meest interessante voorwaarden. Stuk voor stuk interessante redenen dus om ervoor te kiezen om jouw opwaaiankers en andere artikelen nu te bestellen hier in de webshop van BNV Tools.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box