Terug

GB gordinglas (12)

Filters

GB gordinglas

Eén van de meest efficiënte en tevens ook één van de meest voordelige manieren om balken met elkaar te verbinden is het gebruik van gordinglas. Indien je ervoor kiest om gezaagd hout in de vorm van balken aan te schaffen is het zo dat deze doorgaans slechts over een (vrij) beperkte lengte beschikken. Het is gelukkig mogelijk om ervoor te kiezen om deze lengte te verlengen. Daarvoor kan je het best gebruikmaken van zogenaamde gordinglassen. Niet alleen is het mogelijk om gebruik te maken van dit materiaal voor wat de gording betreft, bovendien kan ze ook worden ingezet in tal van andere situaties waarin een balkverbinding is vereist. Wil je graag meteen overgaan tot het aankopen van dit materiaal? Dan kan dat uiteraard nergens anders beter dan hier bij BNV Tools!

Wat is een gordinglas precies?

Zoals hierboven aangehaald beschikken houten balken die worden aangeschaft doorgaans over een beperkte lengte. Vaak is het een vereiste om deze lengte verlengen. Dit kan gebeuren met behulp van een gordinglas. Je dient er echter wel altijd aandachtig voor te zijn of het gordinglas voldoende sterk is of niet. Voor dit product geldt dat ze op mechanisch vlak immers uitsluitend als een soort van scharnier kan worden bestempeld. De gording dient zo lang te zijn dat het gordinglas op ongeveer één zesde deel van de overspanning nabij het spant of de draagmuur wordt aangebracht.

Hoe verloopt de montage precies?

Voor gordinglas geldt dat ze er bekend om staat zeer eenvoudig te monteren te zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn dan ook spijkers en hamers. Het wordt aangeraden om er in de praktijk voor te kiezen om de las als eerste aan één van de balken te monteren. Schuif de balk vervolgens tot halverwege de las en spijker deze vervolgens vast aan de bovenkant. Vervolgens kan je er dan voor kiezen om de tweede balk in de andere helft van de las te schuiven.

Nadat bovenstaande is gebeurd dien je deze vast te spijkeren aan de zijkanten. Daarna is het mogelijk om de eerste balk aan de zijkanten vast te spijkeren. Het wordt aanbevolen om het geheel vervolgens om te draaien zodat je de montagegaten aan de onderkant ook van spijkers kan voorzien. Wanneer dit allemaal is gebeurd is de balk één geheel geworden.

Ontdek ook de rest van ons uitgebreide assortiment!

Bij het uitvoeren van verschillende karweien is de kans ontzettend groot dat je niet alleen maar behoefte zal hebben aan gordinglas. In het merendeel van de gevallen zijn er dan ook nog heel wat andere soorten materialen of artikelen vereist. Geldt dat ook voor de projecten of karweien die jij in de steigers hebt staan? Dan kan je in ons ruime aanbod ook onder meer deze zaken terugvinden:

Heb je behoefte aan verschillende soorten materialen en artikelen voor jouw gloednieuwe project? Dan zal je kunnen concluderen dat deze doorgaans allemaal hier in ons aanbod zijn terug te vinden.

Bestel ook jouw gordinglas vandaag nog hier bij BNV Tools!

Wanneer je op zoek bent naar gordinglassen om aan te schaffen is het vanwege tal van verschillende redenen zeker een aanrader om ervoor te kiezen om dat te doen hier bij de online bouwmarkt BNV Tools. Niet alleen kan je in ons aanbod tal van verschillende gordinglassen terugvinden, bovendien kan je bij het plaatsen van je bestelling ook rekenen op een aantal extra interessante voordelen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat je vanaf een bestelbedrag vanaf 75 euro kan rekenen op gratis verzending binnen Nederland. Bovendien is het ook zo dat je kan rekenen op een zeer snelle verzending en zijn er bij grotere bestellingen nog interessante (extra) kortingen te verzilveren. Het is in ieder geval duidelijk, het aankopen van je vereiste gordinglas kan nergens anders beter gebeuren dan hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box