Terug

Stelschroeven (20)

Filters

Stelschroeven

Een stelschroef is een type schroef die wordt gebruikt voor het op afstand schroeven van hout op hout. Wanneer de montage is gebeurd is het mogelijk om de stelschroeven traploos in te stellen op de gewenste afstand door ze terug te schroeven. Voor de stelschroeven die zijn terug te vinden in ons assortiment geldt dat ze beschikken over een snijpunt welke ervoor zorgt dat voorboren in het merendeel van de gevallen geen vereiste is. De schroeven zijn bovendien ook gemaakt van gehard, verzinkt staal wat ervoor zorgt dat je altijd bent verzekerd van een ultieme kwaliteit. Voor de kop geldt dat ze is voorzien van freesribben wat ervoor zorgt dat ze uitstekend kan verzinken in het hout. Heb jij voor het karwei dat jij wenst uit te voeren ook behoefte aan een stelschroef? Dan is het alvast een aanrader om even het aanbod te ontdekken dat je aantreft hier bij BNV Tools!

Waar kan je een stelschroef allemaal voor gebruiken?

De stelschroef is een type schroef welke in de praktijk voor heel wat uiteenlopende toepassingen gebruikt kan worden, zolang er maar sprake is van een houten ondergrond. Zo beschik je bijvoorbeeld over de mogelijkheid om dit type schroef te gebruiken voor het plafond, maar zijn er ook speciale stelschroeven verkrijgbaar op de markt voor een kozijn. Het is hiermee onder meer mogelijk om rechte plafonds te creëren op oneffen ondergronden. De aanwezigheid van een snijpunt zorgt er in de praktijk bovendien voor dat het risico op het splijten van het hout als absoluut minimaal kan worden bestempeld.

Een eenvoudige montage is altijd gegarandeerd

Voor schroeven geldt dat ze het je eigenlijk als klusser zo eenvoudig mogelijk dienen te maken. Dat geldt zeker ook voor de stelschroef. De aanwezige Torx aandrijving waarover de stelschroef beschikt zorgt ervoor dat de kracht aanzienlijk beter over kan worden gebracht. Op deze manier is een snelle installatie altijd probleemloos te realiseren. Daarnaast geldt voor deze schroeven dat ze beschikken over freesribben waardoor een optimaal eindresultaat altijd eenvoudig kan worden gerealiseerd. Bij menig aantal houtsoorten is het zo dat voorboren geen vereiste is. Ook dit is een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen.

Alle voordelen van stelschroeven voor je op een rijtje gezet

Op het ogenblik dat je in de praktijk voor het uitvoeren van één of meerdere karweien gebruik gaat maken van een stelschroef zal je tot de conclusie komen dat daar zeker een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Wat dit betreft kan je meer concreet denken aan onder meer:

  • De schroeven zijn traploos verstelbaar;
  • De snijpunt zorgt ervoor dat voorboren overbodig wordt gemaakt;
  • Freesribben verzinken de kop;
  • Je kan ze eenvoudig inschroeven dankzij de Torx aandrijving waarvan sprake is.

Ondanks de bovenstaande voordelen is het zo dat veel mensen zich de vraag stellen of dit type schroef voor het karwei dat ze willen uitvoeren wel de meest geschikte keuze is of niet. Geldt dit ook voor jou? Dan kan je de vragen waarmee je te kampen hebt voorleggen aan onze klantenservice!

Wat is het verschil met afstandschroeven?

Voor heel wat mensen geldt dat ze zich ook de vraag stellen wat nu precies het verschil is tussen een zogenaamde stelschroef en een afstandschroef. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je kunnen concluderen dat voor stelschroeven geldt dat ze traploos ingesteld kunnen worden. Dit kan bovendien ook gebeuren zonder dat er daarbij gebruik moet worden gemaakt van zogenaamde wiggen. Indien je kiest voor het gebruik van afstandschroeven is het zo dat er wel gebruik dient te worden gemaakt van wiggen. Alleen op die manier kan de juiste afstand immers worden bepaald. Voor afstandschroeven geldt hoe dan ook dat ze meteen op de correcte afstand moeten worden aangebracht. Ondanks het feit dat beide type schroeven dus duidelijk over een aantal gelijkenissen beschikken is het in de praktijk toch ook zo dat er sprake is van een belangrijk verschil.

Ook op zoek naar andere schroeven? Geen probleem!

Het is natuurlijk best mogelijk dat je buiten de stelschroef ook nog behoefte hebt aan één of meerdere andere schroeven. Het kan in de praktijk zonder meer de moeite waard zijn om deze allemaal in één keer te bestellen hier bij BNV Tools. De andere schroeven die in ons aanbod zijn terug te vinden zijn:

Wil je graag ook zogenaamde tellerkopschroeven kopen? Dan spreekt het voor zich dat je ook deze bij ons kan bestellen tegen de meest interessante voorwaarden!

Ook behoefte aan de stelschroef? Bestel ze nu hier bij BNV Tools!

Wil je graag een stelschroef bestellen bij een bouwmarkt online tegen de meest interessante voordelen? Dan hoef je daarvoor met zekerheid niet verder meer te zoeken. Hier bij BNV Tools maken we het voor onze klanten immers mogelijk om deze en nog heel wat andere schroeven te bestellen tegen de meest interessante voorwaarden. Zo bieden we onze klanten gratis verzending aan voor bestellingen met een bestelwaarde vanaf 75 euro. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat bij grotere orders van respectievelijk 300 of 600 euro extra kortingen worden aangeboden. Spreken al deze verschillende zaken jou ook wel aan? Wacht dan geen moment langer en kies er vandaag nog voor om ook jouw stelschroef te kopen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box