Terug

Diager staalboor (3)

Diager staalboor

Indien je in staal wenst te boren spreekt het voor zich dat je daarvoor gebruik zal willen maken van een speciale staalboor. Vaak is het zo dat er hierbij in de praktijk gewoon naar wordt verwezen als zijnde een metaalboor. Voor een dergelijke boor geldt dat ze over enkele specifieke eigenschappen beschikt wat er uiteraard voor zorgt dat ze probleemloos door staal kan boren. Ben jij ook op zoek naar een dergelijke boor om aan te schaffen en zou je dat bijgevolg ook graag willen kunnen doen tegen de meest aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het zeker een aanrader om even het aanbod met staalboren te ontdekken welke wij hier bij BNVTools.nl voor jou in petto hebben.

Van welke staalboor dien je gebruik te maken?

Wanneer je voor een bepaald karwei op het punt staat om in staal te gaan boren zal je tot de conclusie komen dat je in eerste instantie zal moeten gaan bepalen welk type staalboor daar nu precies het meest geschikt voor is. In de praktijk is het namelijk zo dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen maar liefst 2.000 verschillende soorten staal. Voor elke staalsoort geldt daarbij dat ze beschikt over een geheel eigen zogenaamd koolstofgehalte.

Wanneer er sprake is van een hoger koolstofgehalte in staal zal je kunnen concluderen dat deze het materiaal niet alleen harder, maar tegelijkertijd ook breekbaarder maakt. Hoe vreemd dat mogelijks ook mag klinken. Is het gehalte lager in het staal? Dan zal deze als gevolg daarvan dus minder hard worden. We spreken van staal op het ogenblik dat er sprake is van een koolstofgehalte van minder dan 2 procent. Bedraagt het koolstofgehalte meer dan 2 procent? Dan hebben we het over gietijzer.

Keuze uit tal van verschillende mogelijkheden

Wil je een gat in staal gaan boren? Dan heb je daarvoor behoefte aan een kwalitatieve staalboor of metaalboor. Voor dit type boor geldt dat er sprake bij is van een scherpe punt. Op deze manier kan de benodigde kracht worden verkregen voor het boren in staal. Met een ander type boor zal je echt niet door het staal heen komen. Let hier dus zeker en vast altijd voor op.

Niet alleen de scherpe punt maakt het mogelijk om een staalboor te herkennen. Dit geldt ook voor de hoek waarover ze beschikt. De punt van de boor is immers altijd in een hoek geslepen. Verder is ook de spiraalvorm een vrij typisch kenmerk waar je aandachtig voor kan zijn bij dit type boor.

Wil je graag boren in staal? Dan kan het voor dit type karwei ook zeer interessant zijn om te kijken in de richting van zogenaamde HSS boren. Voor deze exemplaren geldt dat ze er bekend om staan over een uitstekende kwaliteit te beschikken. Bovendien maken ze het boren ook nog eens een stuk comfortabeler waardoor heel wat doe-het-zelvers en professionelen er graag gebruik van maken. De keuze voor dit type van staalboor kan dan ook in de praktijk al snel zijn gemaakt!

Bestel ook jouw staalboor vandaag nog hier bij BNV Tools!

Indien je boortjes wenst aan te kopen om bijvoorbeeld mee in staal te kunnen boren zal je daarbij uiteraard willen kunnen rekenen op de meest interessante voorwaarden. Dat is zeker mogelijk indien je ervoor kiest om bijvoorbeeld jouw nieuwe staalboor te bestellen hier bij BNV Tools.

Niet alleen kan je zo rekenen op de meest interessante aankoopprijs, bovendien is het ook nog eens zo dat wij ervoor zorgen dat je de aangeschafte boor snel in huis kan hebben. Voor 16:00 besteld betekent namelijk dat je order (indien in voorraad) dezelfde dag nog zal worden verzonden. Zou jij ook willen kunnen rekenen op al deze interessante voordelen? Kies er dan vandaag nog voor om jouw nieuwe staalboor aan te kopen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box