Terug

Tellerkopschroeven Woodies (65)

Filters

Tellerkopschroeven Woodies

Wanneer je van plan bent om massief hout te gaan monteren zal je kunnen concluderen dat het daarbij altijd interessant is om gebruik te maken van zogenaamde tellerkopschroeven. Het betreft hier dan ook speciale schroeven welke in het bijzonder geschikt zijn voor constructies die beschikken over een grote draagkracht. Voor deze schroefsoort geldt dat ze in de praktijk ook bekend staat onder de naam "schotelkopschroeven". Dit uiteraard omdat "teller" het Duitse woord is voor schotel. Heb jij voor het realiseren van één of meerdere projecten ook behoefte aan dergelijke schroeven? Dan is het zonder meer een aanrader om je even te gaan verdiepen in de informatie hier op deze pagina.

Wat zijn tellerkopschroeven precies?

Voor tellerkopschroeven geldt dat ze toebehoren tot de categorie van de houtschroeven. Voor heel wat mensen geldt dat ze deze schroef bestempelen als een betere variant van de zogenaamde houtdraadbout. Voor tellerkopschroeven geldt dat ze zijn voorzien van een aanzienlijk scherpere punt ten opzichte van houtdraadbouten. Dit zorgt ervoor dat ze aanzienlijk eenvoudiger in te schroeven zijn. Bovendien is het ook nog eens een belangrijk voordeel dat voor deze schroeven geldt dat ze zijn gemaakt van een sterker gehard carbon staal. Dit zorgt ervoor dat deze schroeven veel minder snel afbreken ten opzichte van bijvoorbeeld houtdraadbouten.

In het merendeel van de gevallen is het bij het gebruik van deze schroeven geen vereiste om voor te boren. Afhankelijk van de dikte waar de schroef over beschikt net zoals de hardheid van het materiaal zou je hier uiteraard wel voor kunnen kiezen. Dit niet in het minst omdat dit het eenvoudiger maakt om de tellerkopschroef recht in te kunnen schroeven.

Verkrijgbaar in verschillende materialen

Voor de tellerkopschroeven geldt in de praktijk dat ze aangeschaft kunnen worden in niet alleen verschillende afmetingen, maar bovendien ook in verschillende materialen. Hierbij dient een onderscheid te worden gemaakt tussen enerzijds de exemplaren van RVS en anderzijds de exemplaren van verzinkt staal. Voor deze laatste optie geldt uiteraard dat ze als het sterkst kan worden bestempeld. Dit zorgt ervoor dat ze zich het beste leent voor toepassing bij zware constructies. Dit gezegd hebbende zijn er ook aan de RVS exemplaren uiteraard belangrijke voordelen verbonden. Zo geldt voor deze schroeven dat ze zich het best lenen voor gebruik buiten de woning. Dit uiteraard als gevolg van het feit dat ze veel minder snel oxideren ten opzichte van schroeven die zijn vervaardigd uit verzinkt staal.

Op welke voordelen kan je rekenen?

Er zijn aan het gebruik van tellerkopschroeven heel wat interessante voordelen verbonden. Gaan we dit type schroeven afwegen tegenover de (standaard) houtdraadbouten? Dan kan er worden geconcludeerd dat de montage aanzienlijk soepeler en sneller kan verlopen. Dat is het gevolg van de scherpere punt waarvan sprake is. Voor deze schroeven geldt op de koop toe dat ze ook aanzienlijk minder snel afbreken. Dat is het gevolg van de grote, aanwezige tellerkop welke de schroeven van extra veel draagkracht voorziet.

Het gebruik van tellerkopschroeven zorgt er in de praktijk aldus voor dat alles beter op zijn plaats blijft zitten en het materiaal goed wordt aangetrokken. Bovendien zal je kunnen concluderen dat de tellerkop over een vlak karakter beschikt. Hierdoor is de kop beduidend minder zichtbaar. Hierdoor is een mooiere afwerking gegarandeerd. De mogelijke combinatie met een zogenaamde torx-aandrijving en grove draad zorgt ervoor dat het indraaien in het hout zomaar nog eenvoudiger kan gebeuren. Is het voor jou toch nog niet helemaal duidelijk waar je deze schroeven nu exact allemaal voor kan gebruiken of heb je nog andere vragen? Contacteer dan zeker onze klantenservice!

Ook behoefte aan andere schroeven? Geen probleem!

Wanneer je bij een bouwmarkt online schroeven wenst aan te kopen is de kans zeer groot dat je niet alleen behoefte zal hebben aan tellerkopschroeven. Het spreekt immers voor zich dat je voor het uitvoeren van allerhande verschillende karweien of klussen ook behoefte kan hebben aan tal van andere schroeven. Wanneer dat het geval is zal het je goed doen om te horen dat ook deze zijn terug te vinden in het aanbod hier bij BNV Tools. Denk hierbij meer concreet aan:

Wil je graag (ook) gipsplaatschroeven kopen en/of vlonderschroeven kopen? Dan spreekt het voor zich dat je ook hiervoor aan het juiste adres bent hier bij BNV Tools!

Haal ook jouw tellerkopschroeven vandaag nog in huis!

Ben je op zoek naar een webwinkel om schroeven online bij aan te kunnen kopen tegen de meest interessante voorwaarden? Wil je bovendien verschillende exemplaren zoals afstandschroef kopen net zoals tellerkopschroeven? Dan kunnen wij jou hier bij BNV Tools uitstekend van dienst zijn. Wij bieden onze klanten tal van interessante voordelen aan waaronder de onderstaande:

  • Bestellingen geplaatst voor 16:00 kunnen dezelfde dag nog worden verzonden;
  • Vanaf een bestelwaarde van minstens 75 euro kan je rekenen op gratis verzending;
  • Voor vragen over tellerkopschroeven kan je altijd terecht bij onze klantenservice.

Heb je bij ons een grote bestelling geplaatst voor een bedrag van minstens 300 of 600 euro? Dan bieden wij je zomaar nog een extra interessante korting aan! Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het bestellen van jouw tellerkopschroeven hier bij BNV Tools kan je heel wat voordelen opleveren!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box