Terug

Diager HSS boren (27)

Filters

Diager HSS boren

Wanneer je moet boren in bijvoorbeeld stalen balken, gietijzer of kunststof zal je kunnen concluderen dat daarvoor gebruikmaken van één van de zogenaamde HSS boren welke op de markt aanwezig zijn altijd een uitstekende keuze is om te maken. Voor deze boren geldt in de praktijk dan ook dat ze de afkorting vormen voor zogenaamde ‘High Speed Steel’ boren. Voor dit type boor geldt dat ze er bekend om staat haar hardheid onder alle omstandigheden te kunnen behouden, zelfs wanneer ze bijzonder heet wordt. Wil je graag meer te weten komen over dit type boor of zou je ze graag in huis willen kunnen halen tegen de meest interessante prijs? Het kan allebei hier bij BNVTools.nl!

Wat maakt HSS boren zo bijzonder?

Zoals de informatie heeft aangehaald geldt voor HSS boren dat ze zijn gemaakt van een bijzonder materiaal. Het betreft hier het zogenaamde High Speed Steel. De wrijving tussen de HSS boren enerzijds en het materiaal waarin moet worden geboord anderzijds zorgt ervoor dat er erg veel warmte vrijkomt. Dit heeft als gevolg dat de boor bijzonder warm kan worden. De geslepen variant kan de wrijving aanzienlijk beter aan wat ervoor zorgt dat een HSS metaalboor er bekend om staat de meest optimale keuze te zijn wanneer er geboord dient te worden in metaal. Ben je op zoek naar een boor die geschikt is voor het uitvoeren van (erg) zware boorklussen? Dan zal je kunnen concluderen dat dit type boor daar ook met zekerheid geschikt voor is.

Levensduur en onderhoud van een HSS boor

Indien je kiest voor het aankopen van één van de verschillende HSS boren uit het aanbod hier bij BNV Tools zal je altijd kunnen concluderen dat je kan rekenen op een uitstekende kwaliteit. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om deze boren bij ons aan te schaffen tegen een zeer interessant prijskaartje. Ondanks het feit dat onze HSS boren dus altijd beschikken over een fantastische kwaliteit betekent dit in het geheel niet dat ze onverwoestbaar zijn. Zoveel spreekt voor zich.

Vanwege bovenstaande is het sowieso aan te raden om HSS boren enkel en alleen te gebruiken voor datgene waarvoor ze in het leven zijn geroepen. Wanneer boren bot worden zal dit als gevolg hebben dat ze niet alleen meer wrijving, maar ook meer hitte gaan produceren. Hierdoor kan de boor beschadigd geraken. Wanneer het gebruik van een HSS boor niet absoluut is vereist is het dus altijd interessanter om te kiezen voor een ander type boor die zich wel optimaal leent voor de situatie.

Maak tijdig je boor schoon en vergeet niet te smeren!

Niet alleen wanneer je gebruik maakt van HSS boren, maar ook bij andere boren of boortjes is het altijd een goed idee om ze niet alleen schoon, maar ook gesmeerd te houden. Een opeenhoping van vuil zou er immers voor kunnen zorgen dat de boor alsnog oververhit raakt en bijgevolg ook aanzienlijk sneller gaat slijten. Door de HSS boor te smeren met behulp van een geschikte boorolie is het mogelijk om ze koel te houden en bovendien ook voortijdige slijtage te voorkomen.

Let op de verschillende formaten die verkrijgbaar zijn!

Het spreekt voor zich dat voor boren geldt dat ze doorgaans aangeschaft kunnen worden in verschillende maten. Voor HSS boren geldt dat ze daar geen uitzondering op vormen, in tegendeel. Voor dit type staalboor geldt in de praktijk dat ze hier bij BNV Tools kan worden besteld in een groot aantal verschillende maten. Voordat je over gaat tot het plaatsen van je bestelling is het dan ook altijd interessant om eerst voor jezelf uit te gaan maken aan welke maten je precies behoefte hebt. Zo voorkom je dat je de foute boor gaat bestellen. Zit je op dit vlak nog met één of meerdere vragen? Dan is het altijd een goed idee om even onze deskundige klantenservice te contacteren.

Bestel ook jouw HSS boren hier bij BNV Tools!

Er kan vastgesteld worden dat HSS boren sinds jaar en dag tot één van de meest populaire en tevens ook meest kwalitatieve boren op de markt behoren. Dit heeft er uiteraard voor gezorgd dat heel wat mensen tot aankoop over zijn gegaan. Het gaat hierbij dan niet alleen om mensen die gewoon houden van klussen, maar ook om heel wat professionals. Indien je de keuze maakt om jouw HSS boor aan te kopen hier bij BNV Tools zorgen we er in ieder geval voor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. De voordelen waar je daarbij op kan rekenen zijn de volgende:

  • Je kan een keuze maken uit een omvangrijk aanbod met metaalboren;
  • Bij bestellingen vanaf 75 euro brengen wij geen verzendkosten in rekening;
  • Indien je een bestelling plaatst voor 16:00 kan deze dezelfde dag nog verzonden worden.

Indien jij dus ook graag één of meerdere HSS boren wenst aan te kopen tegen de meest interessante voorwaarden is het altijd een uitstekende keuze om dat te doen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box