Terug

Patentpunt kwasten (12)

Filters

Patentpunt kwasten

De patentkwast heeft zijn naam te danken aan de vroegere betekenis van ‘patent’, dat verwees naar uitstekende kwaliteit of vakmanschap. De kwaliteit van patentkwasten liegt er dan ook niet om, want patentpuntkwasten zijn uitermate geschikt voor precisiewerk. BNV Tools biedt daarom verschillende patentkwasten aan voor zowel acrylverf als alkydverf, met Copenhagen kwasten in het bijzonder.

Waarvoor zijn patentkwasten geschikt?

Patentkwasten zijn in de eerste instantie geschikt voor het verven van buitentoepassingen, omdat patentkwasten van varkensharen worden gemaakt en alkydverf daardoor goed kunnen vasthouden. Het vernissen, lakken en beitsen van oppervlakten doet men dan ook het beste met een patentpuntkwast, omdat het zorgt voor een strakke afwerking. BNV Tools biedt echter ook patentkwasten gemaakt van nylonharen, die gebruikt kunnen worden voor acrylverf en op eenzelfde manier precisiewerk mogelijk maken als patentkwasten van varkensharen.

Van welk materiaal zijn patentkwasten gemaakt?

Patentkwasten worden gemaakt van zachte varkens- of nylonharen, die de verf gelijkmatig verspreiden en zorgen voor een strakke afwerking. Hoe vaker u de patentpuntkwast gebruikt, hoe beter de kwast gaat verven doordat de kwast beslijt. Door het slijten van de haren zal u met verloop van tijd echter de katoenen woeling gedeeltelijk moeten verwijderen, die rondom de ronde kwasten is gebonden, zodat u weer prettig met de patentkwast kunt schilderen. Doordat varkensharen water afstoten, kan niet elke patentkwast echter voor acrylverf gebruikt worden. Sommige patentkwasten zijn daarom gemaakt van nylonharen om hetzelfde gladde effect te bereiken.

Waarom zijn patentkwasten geschikt voor professionals?

Tegenwoordig worden er steeds vaker kwasten van synthetische materialen gebruikt voor verfklussen, maar professionals hebben veel meer baat bij hoogwaardige patentkwasten. Doordat de verfkwast uit natuurlijke materialen bestaat, kent de kwast een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Bovendien is de gladde afwerking en de geschiktheid van de kwast voor precisiewerk kenmerkend voor het vakmanschap van professionele schilders. Verder hebben patentkwasten een houten steel die naar uw hand gaat staan en daardoor langdurig prettig beetgehouden kan worden. Kortom, de naam patentkwast is niet voor niets toegekend aan deze specifieke verfkwast.

Patentkwasten in diverse afmetingen bij BNV tools

Gaat u binnenkort een oppervlak vernissen, lakken of schilderen en streeft u naar een strakke afwerking? Dan raden wij u sterk aan om gebruik te maken van een patentkwast. BNV Tools biedt patentkwasten, met de Copenhagen patentpuntkwast in het bijzonder, aan in verschillende afmetingen. U hebt keuze uit kwasten van maat 8 tot en met 20 met een diameter van 17 tot en met 40 millimeter. Wilt u daarentegen in korte tijd een groter oppervlak schilderen? Kies dan voor blokkwasten en gebruik patentkwasten en bokkenpoot kwasten uitsluitend om het fijnschilderwerk mee te doen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box