Terug

GB stormanker (3)

Filters

GB stormanker

Een stormanker is een zeer belangrijk hulpmiddel welke in de praktijk wordt ingezet voor het verankeren van balklagen bij platte daken. Op deze manier is het mogelijk om ze te beschermen tegen opwaaien waardoor je aanzienlijk langer kan rekenen op een echt goede versteviging. Zoals de naam je aangeeft is het zo dat stormankers ervoor zorgen dat daken worden beschermd tegen extra zware windstoten tijdens bijvoorbeeld een storm. Je dient er rekening mee te houden dat er in de praktijk sprake is van verschillende soorten stormankers. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de volgende opties:

  • Opwaaiankers;
  • Muurplaatankers;
  • Haanankers.

Voor deze uiteenlopende soorten stormankers geldt dat ze allemaal over nagenoeg dezelfde toepassing beschikken. Het enige verschil is dan ook terug te vinden in de manier waarop het anker is uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het in de praktijk voor welk type klus mogelijk is om een geschikt anker te vinden welke hier goed bij aansluit. Voor stormankers zoals bijvoorbeeld een opwaaianker of een haakanker geldt dat ze in het bijzonder geschikt zijn voor platte daken. Dit terwijl een muurplaatanker zorgt voor een verankering van muurplaten aan het metselwerk.

Wat kan je verwachten van een stormanker?

Voor een stormanker geldt dat ze bestaat uit een staaf. Aan de kant van die staaf is er een haak terug te vinden terwijl je aan de andere kant een licht gebogen gedeelte aantreft. Voor het licht gebogen onderdeel van het anker geldt dat ze bestaat uit schroefgaten. Deze kant zal aan de balklaag worden vastgeschroefd. Voor het andere deel, de kant beschikkend over de haak, zal worden vastgezet in een lintvoeg van het onderliggende metselwerk. Voor het stormanker geldt dat ze op meerdere plaatsen bevestigd kan worden. Op deze manier wordt het in de praktijk mogelijk gemaakt om het complete dak te beschermen wanneer er sprake is van een storm.

Hoe bepaal je de beste stormankers voor jouw situatie?

Eerder op deze pagina werd aangehaald dat een stormanker verkrijgbaar is in tal van verschillende uitvoeringen. Het spreekt dan ook voor zich dat het altijd van belang is om even goed te kijken naar jouw specifieke situatie op het ogenblik dat je ervoor kiest om een bepaald anker aan te schaffen. Bekijk altijd eerst grondig de exacte situatie van jouw plat dak en tracht op basis daarvan te bepalen of er extra stevigheid is vereist of niet. Vervolgens kan je gaan bepalen welk type stormanker voor jouw situatie de meest interessante of meest aangewezen is. Dit kan afhankelijk zijn van de voorkeur waarover je beschikt, maar ook van het soort dak van je woning.

Is het voor jou niet helemaal duidelijk welk type stormanker voor jouw situatie nu precies de meest aangewezen keuze is? Dan spreekt het voor zich dat het altijd de moeite waard kan zijn om even contact op te nemen met de medewerkers van onze klantenservice. Zij zullen met alle plezier alle vragen waarover je beschikt snel en efficiënt kunnen beantwoorden.

Bestel jouw stormanker nu hier bij BNV Tools!

In onze ijzerwaren winkel welke deel uitmaakt van de webshop van BNV Tools is het mogelijk om alle gewenste bouwartikelen en materialen aan te schaffen. Dit geldt dus niet alleen maar voor stormankers. Wanneer je ons assortiment van dichterbij gaat bekijken zal je dan ook kunnen concluderen dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van andere artikelen ook zoals:

Het omvangrijke assortiment waarover we beschikken maakt het mogelijk om alle gewenste bouwmaterialen of -artikelen in één keer allemaal samen aan te schaffen. Dit levert je niet alleen een interessant praktisch, maar bovendien ook een mooi financieel voordeel op. Spreekt dit alles jou ook wel aan? Wacht dan vooral niet langer en kies er vandaag nog voor om ook jouw stormanker te bestellen hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box