Terug

Kozijnschroeven voor beton (11)

Filters

Zoals de naam aangeeft is het zo dat er in de praktijk gebruik wordt gemaakt van kozijnschroeven voor het monteren van kozijnen. Voor de kozijnen van zowel ramen als deuren geldt in de praktijk uiteraard dat ze bevestigd kunnen worden in verschillende soorten ondergronden. In eerste instantie kan je op dit vlak uiteraard denken aan hout en metselwerk, maar wat bovendien ook te denken van beton? Voor het monteren van je kozijnen in beton is het in ieder geval altijd een must om gebruik te maken van kozijnschroeven. Het is mede vanwege deze reden dat deze exemplaren tot de categorie van de betonschroeven behoren. Wil je deze schroeven graag bij een bouwmarkt online kunnen bestellen? Dan hoef je in ieder geval met zekerheid niet meer verder te zoeken!

Welke kozijnschroeven bestaan er allemaal?

Bij het vergelijken van de verschillende kozijnschroeven die op de markt zijn terug te vinden is het altijd een aanrader om rekening te houden met het exacte type waarvoor je kiest. Voor deze schroeven geldt dan ook dat ze eigenlijk verkrijgbaar zijn in drie verschillende uitvoeringen, namelijk:

  • Voorzien van een cilinderkop;
  • Voorzien van een platkop;
  • Voorzien van een bolkop.

Gebruikmaken van een bol- of platkop doe je wanneer er sprake is van een kozijn in kunststof of in aluminium. Voor de cilinderkop exemplaren geldt op hun beurt dan weer dat ze worden gebruikt voor houten kozijnen. Dat is het gevolg van het feit dat dit type van kozijnschroef er bekend om staat veel mooier te verzinken in hout. Voor kozijnschroeven geldt verder dat ze zonder het gebruik van een plug te monteren vallen in een stenen muur.

Eenvoudig terug te demonteren

Lang niet voor alle schroeven die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze eenvoudig terug gedemonteerd kunnen worden. Dat is wel zo bij het gebruik van kozijnschroeven. Voor dit type van betonschroeven geldt dan ook dat ze ervoor zorgen dat je niet alleen de schroeven zelf, maar ook het hout opnieuw kan gebruiken. Je hoeft er bij het gebruik van deze schroeven dus in de praktijk niet voor te vrezen dat je (veel) schade gaat aanrichten wanneer ze terug gedemonteerd worden.

Hoeveel van deze schroeven dien je te gebruiken?

Wat het gebruik van kozijnschroeven betreft zijn er een aantal verschillende algemene regels waar je goed aan doet om er je aan te houden. Zo wordt het bijvoorbeeld sterk aangeraden om gebruik te maken van acht kozijnschroeven bij deuren. Hierbij dient er gebruik te worden gemaakt van vier exemplaren aan beide zijden. Daarnaast is het zo dat er zes exemplaren dienen te worden gebruikt voor kunststof kozijnen of houten of aluminium kozijnen welke kleiner zijn dan 150 centimeter.

De kwaliteit van betonschroeven van verzinkt staal

Indien je kiest voor het aanschaffen van één van de kozijnschroeven of betonschroeven uit ons assortiment zal er meteen geconcludeerd kunnen worden dat je kan rekenen op een zeer hoogwaardige kwaliteit. Voor deze kwaliteit geldt dat ze wordt gerealiseerd onder meer door het gebruik van ijzersterk, verzinkt staal. Op deze manier hoef je helemaal niet bang te zijn dat je houten balk van de muur komt. Voor verzinkt staal geldt immers dat ze een flink stuk sterker is dan wanneer je zou kiezen voor het aanschaffen van een kozijnschroef gemaakt van RVS. De speciale Torx-aansluiting zorgt er bovendien voor dat je ook nog eens altijd kan rekenen op een voldoende grip. Hierdoor wordt het risico aanzienlijk kleiner gemaakt dat de boormachine tijdens het schroeven in het kunststof of aluminium kozijn uitschiet en bijgevolg zorgt voor een lelijke kras.

Ontdek ook de andere schroeven uit ons aanbod!

Ondanks het feit dat de kozijnschroeven en betonschroeven uit ons aanbod uiteraard uitstekend van pas kunnen komen bij het realiseren van tal van verschillende karweien is het zo dat je wellicht ook behoefte zal hebben aan tal van andere soorten schroeven. Ook deze andere exemplaren zijn uiteraard terug te vinden in het assortiment dat je aantreft hier bij BNV Tools. Enkele andere exemplaren die je kan aanschaffen zijn dan ook degene die we hieronder voor je hebben opgesomd:

Ook voor afstandschroeven kopen geldt dat dit een zeer interessante keuze kan zijn wanneer je één of meerdere projecten wenst te realiseren. In ieder geval, ongeacht aan welke schroeven je behoefte hebt, je kan ze altijd tegen de interessantste voorwaarden bij ons bestellen!

Bestel ook jouw kozijnschroeven vandaag nog!

Wanneer je kozijnen wil gaan plaatsen spreekt het voor zich dat je daarvoor behoefte hebt aan de meest geschikte schroeven. De kozijnschroef is dan precies wat je wil aanschaffen! Voor deze schroef geldt dat ze het dan ook perfect mogelijk maakt om je kozijnen op de best mogelijke manier te monteren. Plaats je hier bij BNV Tools een bestelling ter waarde van minimum 75 euro? Dan zorgen wij ervoor dat deze gratis kan worden verzonden. Op deze manier kan je zomaar rekenen op nog een extra interessant voordeel bij het aanschaffen van jouw kozijnschroeven hier bij BNV Tools!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box